„БАЙКанджии“ отново в Априлци

0


Дата на събитието: 28.05.2016

Сподели

Shares

Второто поредно издание на надпреварата по планинско колоездене „БАЙКанджии” е съвсем скоро.

На 28-и май балканджиите от Априлци ще посрещнат в града си всички запалени любители колоездачи, които ще се включат в състезанието, за да обиколят града и красивите му околности по маршрута с дължина 35 км.

БАЙКанджии 2016

Състезанието е с начален час 10:00, а мястото, от което стартират байканджиите е площада на кв. Острец.

Тази година, паралелно с надпреварата по планинско колоездене, ще се проведе и състезание по бягане за всички онези, „които предпочитат ходилата пред колелата”. Маршрутът за бегачите е същият, което означава, че и те, както колоездачите, ще се впуснат в едно приключение, отвеждащо до стари махали като Пиперите и Щърбаните и разкриващо гледки, които спират дъха.

Всички участници в „БАЙКанджии 2016” ще бъдат наградени подобаващо. Най-бързите ще получат подаръци от собственици на хотели и ресторанти в околността, а купите за победителите в отделните категории ще бъдат изработени от местни майстори и ще са или керамични, или изработени от рециклирани велосипедни части.

И тази година една от основните цели на събитието е да докаже, че колоезденето е един от най-екологичните спортове, които пресъздават радостта от движението, но и се извършват с грижа към околната среда. Именно за това, по време на събитието не трябва да бъдат използвани пластмасови изделия за еднократна употреба. Всички участници ще получат специално изработени керамични чаши и глинени гърнета.

БАЙКанджии 2016
Снимка: Велосъстезание „БАЙКанджии“ в Априлци

Ако искате да участвате в състезанието в Априлци, попълнете регистрационната форма тук.

Такса за участие: 5 лв. (за лица до 18 г. и предварително) и 12 лв. (за лица над 18 г. и предварително). В деня на състезанието: 10 лв. (до 18 г.) и 17 лв. (над 18 г.).

Програма:

27-и май (петък)
18-22 часа: Раздаване на стартови номера
Настаняване на участници и гости

28 май (събота) – Провеждане на състезанието
Регистрация на участниците
10:00 часа – старт (площада на кв. Острец)
Вечерта – парти на открито със Selector Stazz и DJ Ostap (хотел „Тихия кът”);

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.