Шест дни луда работа

0


Дата на събитието: 01.08.2010

Сподели

Shares

Шест дни Луда работа

На 1 август в самият център на Стара Загора с атрактивен Пролог по преминаване на изкуствени препятствия, ще бъде даден старт на известната ендуро – шестдневка „Six days crazy job” (Шест дни Луда работа). Състезанието, което е популярно вече, както в България, така и в чужбина, ще се проведе за четвърти пореден път. Трасетата са с дължина между 180 и 200 км и са разположени основно в Стара Планина. Освен българско участие се очакват да пристигнат над 50 състезатели от Германия, Австрия, Словения, Швеция, Швейцария, Гърция, Румъния, както и от далечните Мексико и Австралия. Очаква се също засилено чуждестранно дамско присъствие, като водеща при дамите ще бъде австрийката Даниела Пекса.
За съжаление организаторът на Ерзберг Родео – Карл Катох е счупил крак на тренировка в Хърватска и няма да пристигне. За сметка на това, организаторският екип на световно известната ендуро надпревара ще бъде представена от Петер Несута и Мартин Кетнер.

Очаква се с нетърпение световната ендуро звезда от Америка – Джизъс Завала Гарсия и екстремен квартет състезатели от далечна Швеция.

Шест дни Луда работаШест дни Луда работа

В Стара Загора ще кара отново двукратният победител в шестдневката – Пламен Кунев. Клубът на домакините ще разчита най-вече на младата си ендуро звезда Мартин Иванов, тъй като Георги Тодоров (Кокера) ще вземе великодушно участие извън класирането.

Организатор на състезанието е старозагорският ендуро клуб „Луда работа”, а съорганизатор – австрийският „Desert Dream”. Трасекоординатори за моторите са: Гълъбин Колев (MG Racing, София) и Жоро Хаджиев (Crazy job, Стара Загора).

Жоро Хаджиев – главен организатор на шестдневката гарантира, че за издание 2010 трасетата за клас „Експерт” са доста трудни и атрактивни, но не и невъзможни. Най-дългата дистанция за един етап е 220 км. За състезателите няма да има и секунда почивка, като през цялото време те ще се катерят и спускат по стръмните южни склонове на Стара Планина по тесни пътечки и без път. Така наистина най-издържливите и най-големите специалисти в ендурото ще победят. В траковете са вкарани няколко съвсем нови траяла, които досега не са преминавани от мотори или ATV. Много от атрактивните места ще могат да бъдат наблюдавани от публика и журналисти.

За класовете „Хоби” и „Жени” траковете ще бъдат доста по-леки, повече за забавление и удоволствие.

Шест дни Луда работа

От 1-ви до 6-ти август ще се проведат общо пет етапа: Пролог и четири навигации по GPS. Сряда е почивен ден.

В Стара Загора ще пристигнат наблюдатели от WXEC (World X-treme Enduro Championship), които ще оценят шестдневката за включване, като шести кръг от световната верига.

Музиката към официалният клип на състезанието е написана и изпълнена от американската група „Avery Watts” !

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.