Български градски серии в Плевен

0
 

Сподели

Shares
Bg Urban Series_Pleven_2016
снимка: Борислав Стефанов

„Български градски серии“ се провежда за пета поредна година с участници, разделени в пет категории – мъже, жени, юноши, ветерани и хардтейл.
Най-силното време по състезателното трасе в Плевен, с дължина малко над километър, елементи от градската среда, плюс дървени конструкции, скокове, стълби и други препятствия, е 1:44.06 и принадлежи на Стивиан Гатев. Той застана на първото място при мъжете, напук на скорошната си контузия.

Върховното технично представяне на Теодор Мавродиев от Петрич му осигури първото място при юношите, а най-доброто постижение при ветераните е 1:54.70 на Димитър Гайдов, който е отново в играта след няколкогодишна пауза.

13-годишната Виктория Генова от Бургас е най-добра при дамите, а в категорията на велосипедите с твърди рамки без задно окачване победи Стефан Павлов.

Bg Urban Series_Pleven_2016
снимка: Борислав Стефанов

Очакваме втория и финален кръг на състезанието в неделя, на 22 май, в Габрово, откъдето всъщност започва всичко, защото точно преди пет години тук е организирано първото за България спускане в градски условия Gabrovo Challenge City DH. От тогава събитието се провежда всяка година със съдействието на Община Габрово в рамките на Габровския карнавал.

Още байк новини има тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.