Всяка следа разказва история

0
 

Сподели

Shares

Всяка следа, оставена от стъпките ни върху терена, по който сме минали, разказва история. Новата серия обувки на The North Face са направени така, че да ни предизвикат да излезем навън, за да оставим следващите отпечатъци в историята на личните си (а защо не и общи) аутдор постижения.

The North Face
Снимка: Greg Mionske. The North Face

Серията Ultra предлага модели обувки за бягане и такива за трекинг. Тя е специално разработена така, че да обхваща различните предпочитания на активните хора относно терен и места за практикуване на спортовете. В зависимост от това дали бягате, или ходите, The North Face предлагат високотехнологични обувки, подходящи за носене:

– В града или по леки пътеки – градска среда и равни маршрути;
– По планински терен – широки и тесни („единични”) пътеки;
– По високопланински терен – тесни пътеки и технически маршрути;

The North Face, Vibram Megagrip
Снимка: Ian Coreless

Всички обувки от серията са оборудвани с Megagrip подметки от Vibram®, които осигуряват перфектно сцепление по сух или влажен терен. Те са изработени от каучук и комбинират по чудесен начин качества като тракция, издръжливост и лекота.

Освен това подметките са снабдени с двупосочно разположени „зъбчета”, които подпомагат изкачването нагоре по стръмен терен и контролират стабилното спускане надолу. Гъвкавостта на подметката ѝ позволява да се адаптира към всякакъв терен, а усилването в предната част осигурява максимална подкрепа за стъпалото в тази част.

The North Face
Снимка: Ian Coreless

За комфорта, по време на носене, се грижи и анатомичният език на обувката, който предпазва стъпалото и глезена от попадане на дребни камъчета. Обувките от серията са оборудвани и с технологията за насочване на крачката UltraProtect™ CRADLE™, която освен това се грижи петата и глезена да бъдат стабилизирани и подкрепени по време на бягане или трекинг при различни терени. Пръстите, пък са предпазени от наранявания от корени и камъни по трасето, от гумен борд TPU.

Едни от моделите обувки на The North Face, които въплъщават най-новите технологии от серията, са мъжките обувки Ultra Fastpack II, Ultra Cardiac и Ultra Fastpack II Mid.

The North Face
Снимка: Tim Kemple, North Face

Ultra Fastpack II са обувките, които са подходящи за трекинг по леки маршрути и бързи ежедневни преходи. Те са оборудвани с GORE-TEX® мембрана в горната част, която осигурява водоустойчивост, но в същото време позволява на крака да диша и го защитава по най-добрия начин от външни въздействия. Освен това горната част е подкрепена допълнително от вградени кабели, които подкрепят стъпалото, но не придават допълнителна тежест на обувката. Ultra Fastpack II притежават технологията за подкрепа на петата CRADLE и междинна подметка CRADLE GUIDE, която осигурява стабилна платформа за по-бърза походка. Приблизително тегло на чифт: 754 грама.

The North Face Ultrafastpack
The North Face Ultrafastpack

Ultra Cardiac са разработени така, че да спомагат за максимално плавните движения на крака по време на бягане по пътеки. Сцеплението и балансът са осигурени благодарение на външната подметка от Vibram®, която е разположена по цялата дължина на обувките. Ultra Cardiac се отличават с лекотата си (548 грама/чифт), която обаче не отстъпва място на стабилността и комфорта по време на носене. Горната част на обувките е изработена от FlashDry ™, което спомага бързото съхнене и Ultra Airmesh, което се грижи за прохладата и дишаемостта на крака. Специално защитени са петата и пръстите, което позволява носенето на обувките и по каменисти терени. Технологията CRADLE за подкрепа на петата също се грижи за максималния комфорт и сигурност на крачката.

The North Face Ultracardiac
The North Face Ultracardiac

Ultra Fastpack II Mid са туристически обувки, подходящи за ходене по планински терени. Заредени с най-новите технологии, присъстващи в серията Ultra, това са обувките, които ще помогнат на всеки любител на трекинга да премине през всякакъв терен с различни особености. Горното покритие на обувките е GORE-TEX®, което осигурява водоустойчивостта, а подметката от Vibram® ги прави изключително стабилни дори при хлъзгав терен. Средната част на туристическите обувки е направена така, че да защитава и подкрепя глезена при носене по стръмни и скалисти маршрути. В Ultra Fastpack II Mid е заложена технологията за подкрепа на петата CRADLE GUIDE за насочване на крачката.

The North Face Ultra Fastpack Mid
The North Face Ultra Fastpack Mid

Обувките The North Face от серията Ultra ще намерите в магазините на Strim-co в страната, както и в онлайн магазина.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.