360° уикенд прогноза: 14 – 15 май

0
 

Сподели

Shares

Тази седмица почиваме само в неделя и именно заради това ни е много важно времето да бъде подобаващо за забавления и приключения навън. Дали обаче наистина ще ни позволи да се порадваме на кратката почивка, четете по-надолу в прогнозата.

360° уикенд прогноза: 14-15 май

Късметлиите, които почиват в събота, ще могат да се насладят на топло утро, макар и ветровито. Вятърът в цялата страна ще е силен – 4-7 м/с при земята и около 7-11 м/с на 1500 м и от югозапад. По-слаб ще бъде единствено в Родопите и Пирин – около 3-5 м/с при земята.

Кратки превалявания се очакват само в крайните части на Северозападна и Западна България и след 13-15 часа. В планините облачността ще бъде разкъсана, а времето ще бъде подходящо за спорт. Поради очаквания силен вятър обаче, летенето ще бъде невъзможно.

Югозападният вятър ще бъде силен и по Черноморието – 6-9 м/с, а на юг от Бургас и до 10-14 м/с.

В неделя ще бъде топло с максимални температури до 24-26 градуса. Вятърът ще отслабне и ще започне да духа от запад със скорост 2-4 м/с при земята и 5-8 м/с на 1500 м надморска височина.

До 12-14 часа не се очакват валежи, а облачността ще бъде разкъсана купеста. Следобед ще започне заоблачаване и над планините се очакват гръмотевични бури, които ще бъдат най-значителни над Рила, Родопите и Централна Стара планина.

По крайбрежието вълнението ще е слабо, вятърът ще отслабва и следобед ще се появи бриз със скорост 2-4 м/с. Само по Северното Черноморие ще остане ветровито с югозападен вятър със скорост 4-6 м/с.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.