Загуба за света на планинското колоездене

0
 

Сподели

Shares

Светът на планинското колоездене няма да бъде същият, след като днес следобед една от най-големите съвременни легенди – Стив Смит, почина след масивна черепно-мозъчна травма, вследствие на инцидент с ендуро мотор.

Стив Смит
Снимка: enduro-mtb

Стив Смит е носителят на Световната купа в даунхила за 2013 година, след като през същата година печели редица стартове от календара на Купата. Започва да се състезава в Канада, където е роден и където се случват първите му успехи на колоездачната сцена.

Стив Смит
Снимка: enduro-mtb

2016 г. започва страхотно за 26-годишния планински колоездач, който се завръща към добрата си форма след преодоляване на няколко стари травми. През месец март Стив успява да си извоюва второто място на състезание от Световната купа във Франция.

В Канада уменията на Смит са вдъхновение и стимул за младите колоездачи, които искат да подобряват възможностите си в сферата на маунтинбайкинга. В световен мащаб, колоездачът е считан за един от най-големите таланти на даунхил сцената.

Стив Смит
Снимка: enduro-mtb

Следващото видео Стив Смит заснема в Япония. Той се спуска по склоновете на избухналия през 2000 година вулкан Мияке Джима, а кадрите са първите, които показват върха на вулкана след избухването.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.