Иновации и традиции в едно

0
 

Сподели

Shares

Освен безкомпромисни традиции в приготвянето на пица и паста, в Италия спазват и неизменни традиции в производството на туристически обувки. Италиански от дизайна до връзките през всеки шев, обувките, произведени от Grisport, съчетават устоялите на времето и изпробвани като работещи традиции за направа и всекидневно развиващите се технологии, усъвършенствани и подобрявани от технолози и дизайнери.

Grisport

Развитието си бранда започва през 1977 г. и постепенно се превръща в специализиран производител на ръчно направени обувки за трекинг и свободното време. Новите тенденции в моделите на марката са представени от високотехнологичните мембрани и материали, използвани за „сглобяването” на обувките, а традициите в производството личат от вниманието към детайла и ръчната изработка.

Grisport
Снимка: Grisport

Трекинг обувките от серията The Explorer са чудесен пример за комфортна, но много сигурна екипировка, която може да бъде използвана по време на дейности дори в недружелюбни условия. В дизайна им са заложени специалните мембрани Spo-Tex и Sympatex, проектирани от Grisport, които осигуряват дълготрайна водоустойчивост, но и висока дишаемост на обувката.

Grisport Explorer
Снимка: Grisport

Част от компонентите, които се грижат стъпалата на „изследователя” да бъдат удобно защитени по време на мисии сред природата са кожената, но мека, здрава и дишаща яка на обувката (горната част, която „обгръща” глезена), устойчивата на удари и износване защитна лента, която предпазва пръстите и предната част на стъпалото и трикомпонентната подметка от Vibram® (лека PU междинна подметка, „ядро” от материал, устойчив на усукване и гумена външна подметка, която не се пързаля).

Основни характеристики на обувките от серията на Grisport The Explorer са:

– Предпазващ сухожилията дизайн
– Самозаключващи се куки на връзките
– Поддръжка за петата
– Подметка от Vibram®
– Дишащ водоустойчив кант
– Стабилизиращ слой за удобно стъпване
– Антишоков слой от PU пяна за защита на предната част на стъпалото
– Абсорбиращ, изолиращ и дишащ слой

Grisport Explorer
Снимка: Grisport

Онези аутдор любители пък, които „атакуват” разнообразни терени, могат да разчитат на обувките от серията Terrain. Те имат модерен, агресивен дизайн, който съчетава високотехнологични характеристики и позволява носене при различни дейности.

Grisport Terrain
Grisport Terrain/ Снимка: Grisport

Подметките на обувките от серията са назъбени в предната част и под петата, за да не се пързалят по хлъзгави терени и са „оборудвани” със специални каналчета, които „източват” водата и калта и осигуряват стабилност и допълнително сцепление. Междинната подметка е изработена от PU пяна, която се грижи за абсорбирането на тежестта при стъпване и осигурява максимален комфорт. Подметката е конструирана със специалната S-форма от Vibram®, която следва естествената извивка и движение на стъпалото.

Характеристики на обувките от серията Terrain:

– Дишаща повърхност
– Ергономична форма
– Устойчивo на износване и защитаващо от удари „бомбе” на обувката
– Подметка от Vibram® срещу пързаляне
– Подкрепа за свода и грип за стабилно стъпване
– Система за защита срещу усукване
– Подкрепа за петата
– Защитна вътрешна мембрана

Grisport Terrain
Grisport Terrain/ Снимка: Grisport

Продуктите на Grisport са едни от лидерите на европейския пазар особено що се отнася до предлаганото качество и съотношението му към цената. Модели от колекциите на произведените в Италия обувки на Grisport, както и друга екипировка за трекинг, можете да намерите в магазини Sport Depot и онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.