360° уикенд прогноза: 6 – 8 май

0
 

Сподели

Shares

Напоследък времето съвсем не се държи пролетно, но дали през поредните почивни дни няма най-накрая да ни огрее?

Уикенд прогноза: 6 - 8 май

Празничният 6-и май ще бъде облачен със слаби валежи от дъжд около обяд, които ще бъдат по-значителни в източната и югоизточната част на страната. Вятърът при земята ще бъде североизточен (1-3м/с), а в Източна България по силен – до 5-7м/с. На 2000 м вятърът в западната част на страната ще е 5-6м/с, а в Източна България – 10-14м/с.

За спорт най-подходящи ще са планините в крайните западни части – Осоговска, Пирин, Врачански Балкан, където облаците ще бъдат по-малобройни и почти няма да има валежи. След 13-15 часа обаче, ще започват валежи в почти цялата страна, като най-значителни те ще са в Източните Родопи и в Североизточна България. Вятърът в Западна България ще се преориентира от северозапад (2-4м/с).

По Черноморието вълнението ще е слабо – 0.3-0.5 м и ще превалява дъжд.

В събота – 7-и май, вятърът ще отслабне до неориентиран (1-2м/с). Облачността ще намалява и валежите ще са само следобед и не над цялата страна, а главно над Западна и Централна България. Най-много купесто дъждовни облаци ще има над Централна Стара планина и Източните Родопи. Вятърът във височина ще се преориентира от запад-югозапад (4-6м/с).

По Черноморието ще е слънчево и без валежи. Краткотрайно преваляване е възможно в района на Бяла и на Ахтопол. Вятърът по брега ще е от югоизток – 4-6м/с, и ще има незначително вълнение.

В неделя – 8-и май, пак ще вали най-много над Стара планина, но и в планините в Югозападна България. Ситуацията ще е аналогична със събота и отново най-приятно за спорт и почивка ще бъде в крайните източни части на страната, където се очакват малко облаци и не се очакват валежи.

Последният почивен ден ще е и най-топлият с максимални температури до 20-21 градуса. С края на почивните дни свършват и дъждовете.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.