До работа с колело 2016

0
 

Сподели

Shares

За четвърта поредна година през месец май стартира кампанията, която насърчава ходенето до работа с колело.

До работа с колело

От 1-и до 31-и май кампанията „До работа с колело”, организирана от сдружение „Велоеволюция”, предизвиква всички активни, начинаещи и потенциални велосипедисти да използват колелата си, когато се придвижват до работа из населените места. Всеки може да се включи в начинанието индивидуално или като част от отбор, като се регистрира за участие на сайта bike2work.be. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели.

В „До работа с колело” можете да участвате без значение от това, в кое населено място в България живеете. Единственото, което трябва да направите след като се регистрирате, е да яхнете колелото и да започнете да въвеждате изминаваните километри до работа и обратно. Колкото по-често използвате велосипеда си вместо автомобил или градски транспорт, толкова по-голяма е вероятността в края на кампанията да се окажете сред най-упоритите колоездачи, които ще бъдат отличени с награди.

До работа с колело
Снимка: prettydamnedfast

На 5 юни в София „До работа с колело“ ще отличи велосипедистите, карали най-много от цялата страна, както и най-велосипедния град, най-велосипедното село и най-задружните велосипедни отбори.

По време на миналогодишната кампания, през месец май в цялата страна общо бяха изминати 70768 велосипедни километра. До работа колело караха участници от 24 града и три села в България, а най-много километри в класацията по градове имаха София, Бургас. Село Кривина, пък беше отличено като най-велосипедното село.

До работа с колело

Още информация за кампанията „До работа с колело“ можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.