Един километър върху хайлайн

0
 

Сподели

Shares
Хайлайн рекорд
Снимка: Pierre Chauffour/Red Bull

Разстоянието от един километър, изходено по земя, няма да се опъне на нито един здрав човек. Кой обаче може да измине същия километър, но върху опънат на 600 метра над земята слаклайн?

Нейтън Паулин и Дани Менсик поставиха нов световен рекорд за най-дълго разстояние, изминато върху хайлайн. В Айглун, Френски Алпи двамата атлети изходиха разстоянието от 1020 м, разчитайки на босите си стъпала и уменията си.

Естествено,преди да започнат да подобряват рекорди, момчетата е трябвало да стигнат до началната точка заедно с цялата си екипировка. Двамата, с помощ от приятел, трябвало да пренесат 80-килограмовата си екипировка на разстояние от 4 км по маршрут с денивелация от 500 метра. Разпределили слаклайна и придружаващите го приспособления в три раници и започнали катерене във формация.

Хайлайн рекорд
Снимка: Pierre Chauffour/Red Bull

Осем души плюс един специален дрон-помощник, който да улесни опъването на съпътстващите въжета и два дни били необходими, за да се разположи линията между Paroi Dérobée и Créte de Mont Mal на 600 метра над реката La clue d’Aiglun.

Хайлайн рекорд
Снимка: Pierre Chauffour/Red Bull

Първият, който „пресича” хайлайна, е Нейтън Паулин. Той успява да измине разстоянието от 1020 м за един час и петнайсет минути. На следващия ден Дани Менсик пресича по линията само за 40 минути.

Дали и кога този рекорд ще бъде подобрен само времето ще покаже. Нейтън Паулин обаче казва, че хайлайнингът вече не е въпрос на дължина, а на намиране на нови невероятни места.

Хайлайн рекорд
Снимка: Pierre Chauffour/Red Bull

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.