360° уикенд прогноза: 29 април – 2 май

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд прогноза: 29 април - 2 май

В петък (29 април) около обяд започват валежи от запад-югозапад и планините ще са неподходящи за спорт. В Източна България ще е без валежи с югоизточен вятър със скорост 3-5м/с и плътна средна облачност. През нощта валежите ще спират навсякъде, освен в района на Ловеч-Русе. Вълнението по морето ще е слабо.

В събота (30 април) ще има ниска облачност и слаби валежи, главно около планините и района на Търговище-Силистра. Вятърът ще бъде слаб, във височина 2-4м/с от североизток. За парапланеризъм по всяка вероятност ще бъде подходящо в района на Враца и Витоша. По Черноморието ще има повече слънце, слабо вълнение и източен вятър със скорост 3-6м/с.

През нощта срещу неделя (1 май) валежите ще спират и в Източна България ще се изясни. В Западна България вятърът ще се ориентира от югоизток и на 2000 метра ще е със скорост 4-6м/с. Около и след обяд ще започнат валежи в западната част и главно по планините. Ще има гръмотевични бурии (СВ) на места. Планините в западната част от страната остават неподходящи за спорт, но в Източна България времето ще е по-снизходително за празниците. Там ще има повече слънце и ще е без валежи. По Черноморието вълнението ще е незначително и вятърът ще е от изток със скорост 4-5м/с. Температурите няма да са много високи за цялата страна, а максималните ще са около 16-19 градуса.

В понеделник (2 май) ще бъде с още 1-2 градуса по-студено. От неделя вечерта в Западна България ще започват по-интензивни валежи, особено в Северозападна и Южна България. Около и след обяд ще има все още на места слаби валежи вече в цялата страна.

Вятърът по Черноморието ще се усили, по-значително по северната му част и ще достигне скорост до 6-8м/с от изток-североизток. Вълнението ще се увеличи, но пак ще остане слабо.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.