Гърция, Турция и флотилия

0


Дата на събитието: 23.06.2016

Сподели

Shares
Снимка: "Вятър и вода"
Снимка: „Вятър и вода“

10 дни на борда на ветроходна яхта. 10 дни в морето сред цяла флотилия от яхти. 10 дни по вода от Гърция към Турция и обратно.

Това накратко ще бъде т.нар. „Турска флотилия“, която „Вятър и Вода“, заедно с гръцките си партньори Aegeasyachting, планират през лятото.

Началото е на 23-и юни, а финалът на флотилията – на 3-и юли 2016. Яхтите ще се отправят на юг, към югозападното крайбрежие на Турция. Ще се плава в район, който често остава в страни от обичайните туристически маршрути за яхти, но за сметка на това е богат с история и природни красоти.

Снимка: "Вятър и вода"
Снимка: „Вятър и вода“

Изходна точка за плаването е Кавала, а от там се поема към остров Тасос. Следват островите Лимнос и Лесбос в Гърция и Дикили и Айвалък в Турция. Ношувките ще бъдат в пристанища и на борда на яхтите. Освен за плаване, ще има време и за разходки из островите, разглеждане на заблежителности, опитване на местни специалитети.

Ако искате да се включите във флотилията, но нямате много ветроходен опит, имайте предвид, че не се изисква специализирана екипировка – подготовката е близка до тази за обикновена почивка на море. При записване ще получите списък с нещата, които задължително трябва да присъстват в багажа ви.

Програма, цени и условия

"Вятър и вода"
Маршрутът на „турската“ флотилия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.