Далматинско, ветроходно

0


Дата на събитието: 03.09.2016

Сподели

Shares
Плаване в Хърватска
Снимка: „Вятър и вода“

79 острова и още около 500 малки островчета. Всички те се намират на едно сравнително малко и близко до България място – Далмация. И ако вече гледате картата, чудейки се от кой остров да започнете, ще ви улесним – можете да се качите на ветроходна яхта и да опознаете района по вода. А ако си харесате някое място, винаги можете да спрете и да го разгледате, защото гарантирано ще си струва.

Това накратко предлагат „Вятър и Вода“ за дните в началото на септември 2016. Удължаването на лятото с далматинско плаване е планирано за 3 – 10 септември, като добрата новина за всички с работно време е, че то съвпада с почивните дни около 6 септември.

Плаване в Хърватска
Снимка: „Вятър и вода“

Местата, към които ще можете да се отправите по вятър и вода, се намират по южното адриатическото крайбрежие на Хърватска. Изходна и крайна точка на приключението ще е една от перлите на Адриатика – град Дубровник. До него се стига за около 11 часа с кола от София (коло 700 км).

Плаване в Хърватска
Снимка: „Вятър и вода“

След отплаването от Дубровник следва богата палитра от места, до които ще можете да достигнете на борда на яхтата. Сред тях са полуостров Пелешац, островите Млет, Ластово, Корчула, градовете Помена, Вела Лука, Корчула, Прожура, природния парк Млет. Ще се правят до 20-30 мили на ден, което означава, че ще има по 4-7 часа ветроходството всеки ден. Това ще позволи отделянето на достатъчно време, за да се посетят всички интересни места от програмата, както и потапянето в атмосферата на средновековните градчета, разходките из красивите улички, опитването на местните специалитети.

Повече за програма, цени и условия

Маршрут на плаването в Хърватска
Маршрут на плаването

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.