Да раздвижим почивката

0
 

Сподели

Shares
Nomad Team
Снимка: Nomad Team

Почивката може да бъде активна. Нещо повече – ако не просто лежим на някой плаж или киснем в басейн, а направим нещо с тялото си, за да го раздвижим, ще усетим дълъг списък от ползи. Все пак, натовареният от град и компютри ум си почива най-добре, когато вкараме него и тялото в приключение сред природата.

Това е и идеята за т.нар. „активна почивка“ на хората от клуб „Nomad Team“. Техните инструменти за раздвижване включват: каяци, колела, пешеходни екскурзии, детски еднодневни и седмични лагери, креативни тиймбилдинги.

Снимка: Nomad Team
Снимка: Nomad Team

Клубът се състои от група авантюристи-пътешественици, за които приключенията, адреналинът и движението са много важна част от живота, както се вижда и от нещата, с които се занимават. Понеже явно не им стига просто да номадстват, те решават да въвлекат още хора в приключението и така създават клуба. С него и всички интересни екскурзии и лагери, които организират, те проучват нови дестинации, покоряват върхове, порят вълните с каяци, плуват и се гмуркат сред лазурни води или въртят педалите на колелата през пресечени терени. Всяко приключение, независимо дали е едноднвено или цяла експедиция, дали е за деца, възрастни, семейства или колеги, е организирано в детайли. Предоставя се предварителна подготовка, когато тя се изисква, необходимият транспорт, качествената екипировка, както и задължителният инструктаж за използването й.

Снимка: Nomad Team
Снимка: Nomad Team

„Номадите“ осигуряват всичко – от транспортните средства до спалния чувал, което прави пътуванията им подходящи дори за хора без никакъв опит и екипировка, които обаче искат да се впуснат в нещо ново. „Целта ни е все повече хора да се докоснат до магията на водата, гората и планината“ – разказва Виктор Костов от „Nomad Team“.

Снимка: Nomad Team
Снимка: Nomad Team

Клубът предоставя възможности за приключения и активна почивка, които могат лесно да накарат хората да погледнат природата под друг ъгъл. Начинът да го направят е като изпитат удоволствието от изминаването на километър след километър единствено със собствени сили, като в същото време са максимално близо до истинската красота на природата. „Нашите програми са съставени предимно за хора със средно ниво на издръжливост или по-малко. На ентусиастите, които искат повече адреналин, винаги можем да го осигурим. Програмата е гъвкава и винаги ще се опитаме да се съобразим с желанията на хората.“ – добавят от клуба.

Снимка: Nomad Team
Снимка: Nomad Team

Един от най-добрите начини да се впуснете в приключение, според хората от „Nomad Team“, е каякът. Те организират пътувания с каяци, които могат да бъдат еднодневни (на яз.Тополница и яз.Искът), за уикенда (засега има планирани за Диапорос в Гърция и Власинско езеро в Сърбия) или в експедиционен стил (тур по каскадите на река Арда или лежерно край бреговете на Лефкада и Меганиси). Едно от най-интересните предложения за този сезон съчетава планината с водата – с каяк и пеша в Австрийските Алпи. „Много хора казват, че каякът е екстремен, ние искаме да накараме хората да пробват и да видят, че не е толкова невъзможно“ – казва Виктор за каяк приключенията, които организират.

Снимка: Nomad Team
По време на един от детските лагери. Снимка: Nomad Team

Ако предпочитате да бъдете на сушата обаче, за това лятото са предвидени няколко колоездачни (от Стрелча до Копривщица – велопреход в Средна Гора през май) и пешеходни турове.

Снимка: Nomad Team
Тиймбилдинг. Снимка: Nomad Team

Освен вълнението от приключения върху каяци, колела и просто пеш през планината, „Nomad Team“ имат и друга важна цел – да направят и децата по-активни. „Имаме ентусиазъм да накараме децата да забравят таблетите по време на нашите лагери. Те са наистина пълни с активни дейности, скаутски приключенски игри и полезни мероприятия – велосипед, лека атлетика под формата на игри, боравене с компас и карта, палатков лагер, бивак, оцеляване в природата и други.“ – разказва Виктор за детските програми на клуба. За това лято например са планирани лагер „Магията на Източни Родопи“ през юни, детски лагер „Осетеново“ през юли, петдневни детски лагери край София и други.

Снимка: Nomad Team
Детски лагер. Снимка: Nomad Team

„Освен стандартните неща, ние предлагаме и отношение към хората. Организираните пътувания се превръщат в място за среща на готини хора с готини идеи и мисли, които обичат природата. Един пътешственик е казал: „Най-трудната част от пътуването е да излезеш през прага“. При нас това не е проблем, надяваме се и вие да мислите като нас.“ – добавя Виктор от Nomad Team“.

Снимка: Nomad Team
С каяк и пеша в Австрийските Алпи. Снимка: Nomad Team

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.