С яхта из Западни Циклади

0


Дата на събитието: 30.04.2016

Сподели

Shares
Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Една седмица на ветроходна яхта сред водите и островите на Егейско море. Някои от най-интересните места и красиви гледки в района на Западни Циклади. Това е приключението, което организират „Вятър и Вода“. То е с начало 30-и април и край на 7-и май, като записването за него продължава.

Островите Китнос, Сирос и Миконос са само част от местата, които екипажът на яхтата ще може да посети. Очакват ги райски пясъчни плажове, сгради в бяло и синьо, традиционни таверни с вкусна храна и задължителните незабравими пейзажи.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Островната група, към която ще се отправят ветроходците, е разположена в Егейско море, югоизточно от континенталната част на Гърция. Цикладите представляват такова многообразие от острови, че всеки ден има какво ново да се види. Към дългия списък с места, които човек не трябва да пропуска, са храмът на Посейдон и средновековното селище Кастро. Освен за забележителности обаче, ще има време и за плуване, разходки, опитване на местните морски деликатеси. За тези, които искат да съчетаят почивката и с нещо полезно и имат нужда да натрупат опит и знания, ще има и уроци по ветроходство на борда.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Началото, както стана ясно е на 30-и април, като се отплава и акостира в Атина (до и от там се стига с коли или обществен транспорт). През повечето дни ще се плава средно по 4-5 часа, като ще има седем нощувки (включени са в цената) в пристанища на борда на яхтата.

Записването за това едноседмично плаване, подходящи за начинаещи, но и за по-опитни ветроходци, продължава. Цената е 440 евро на човек, като в нея са включени:
– нощувки на борда
– храна – закуска и обяд на борда
– пристанищни такси
– шкипер
– разходи за гориво на лодката
– чаршафи и кърпи
– надуваема лодка с извънбордов двигател
– задължителното финално почистване на яхтата

Повече за плаването и условията можете да научите от vetrohodstvo.com.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Още от „Вятър и Вода“: Три дни около Тасос – 30 април – 1 май

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.