Три дни около Тасос по вятър и вода

0


Дата на събитието: 28.04.2016

Сподели

Shares
Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Дълъг уикенд, близо до България, по време на който можеш да изследваш бреговете на остров Тасос, да придобиеш опит в плаването с яхта с платна, да си отпочинеш истински, като междувременно напълниш паметта си с гледки и случки, които ще искаш да си припомняш многократно след като се върнеш.

Това накратко ни предлагат нашите приятели ветроходци от „Вятър и Вода“. Плаването, което организират те, започва на 28 април и завършва празнично на 1 май – Великден. Хубавото при него, освен всичко, което човек може да преживее човек, е че не изисква сложна логистика, изморително пътуване и дълъг отпуск. За сметка на това обаче, е напълно достатъчно, за да се почувстваш истински ветроходец сред водите на Егейско море. Друго голямо преимущество на плаването около Тасос е, че е подходящо за почти всички, тъй като не изисква предишен ветроходен опит. Според хората от „Вятър и Вода“, то е перфектното начало за тези, които досега не са стъпвали на яхта, но няма да бъде скучно и за опитните.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Тридневното плаване следва извивките на бреговете на острова. Този маршрут ще даде възможност на екипажа да изследва Тасос дори и в югоизточната му част, която е недостъпна по суша. Ще има отбивки в китни заливчета за почивка, гмуркане или просто плажуване. Ще може да се разгледат малки и по-големи градчета като Тасос и Калирахи, забележителности като амфитеатри и гостоприемни таверни, предлагащи вкусни, морски специалитети.

Тези, които искат не просто да плават, а и да научат повече за ветроходството, също няма да останат разочаровани. Те ще могат да „попият“ знания и опит от капитаните, да хванат щурвала и да настройват ветрилата.

Началната и крайната точка на плаването е Кавала, а предвидените три дни са напълно достатъчни за една пълна и лежерна обиколка на острова.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Ето и каква програма са подготвили от „Вятър и Вода“ за дните от 28 април до 1 май:
28 април, четвъртък: Пристигане в Кавала привечер и настаняване, запознаване с лодката, правилата и програмата
29 април, петък: Отплаване към остров Тасос. Първи уроци по управление на яхта. Плаване далеч от сушата. Спирка за плуване на малък плаж. Приставане в Калирахи и нощувка на яхтата.
30 април, събота: плаване покрай южната, слабо населена част на острова, наблюдение на красивия и разчленен бряг и скални пещери. Спирки за плаж. Възможност за нощувка на котва в красивия залив Алики или в пристанището на Лименас, където може да се разгледа Амфитеатъра и да се вечеря в таверна.
1 май, неделя: Сутрешно плуване в уютен залив. Плаване обратно към Кавала и приставане в следобедните часове.

Цената за това плаване е 199 евро на човек.

Ако, колкото и да ви се иска, не можете да отплавате сега, имайте предвид, че са обявени и други дати за същата програма през лятото и можете да се запишете за тях. Цените са 219 евро за 2-5 юни и 249 евро през юли и август.

Повече подробности за великденското и следващи плавания можете да намерите на vetrohodstvo.com.

Вятър и Вода
Снимка: Вятър и Вода

Още от „Вятър и Вода“: Една седмица на яхта яхта из Западни Циклади – 30 април – 8 май

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.