Specialized Demo – вече и с алуминиева версия

0
 

Сподели

Shares

SPECIALIZED DEMO ALLOY

Повечето велосипедни фирми първо създават алуминиеви версии на техните колела и след това преминават към карбона, но Specialized не са като повечето фирми.

Няма съмнение, че Demo 8 е един от най-добрите велосипеди за спускане на пазара. Неговата нова алуминиева версия може само да помогне на моделът да затвърди тази позиция, особено с оглед по-ниската му цена. Demo Alloy ще се предлага в четири размера и две модификации (едната, от които е с Ohlins), а отделно може да се закупи и само рамка. От средата на март в България се внася само версията Demo 8 1, която е с вилка RockShox BoXXer RC и амортисьор Fox Van RC.

SPECIALIZED DEMO ALLOY

Когато през 2015 г. революционният дизайн на Specialized Demo се появи на пазара, всички бяха впечатлени от уникалната форма на велосипеда. Този подход в създаването му е виждан и в други спортове, но никога досега не бе прилаган за велосипед, особено в най-агресивната дисциплина – даунхил.

Още тогава имаше слухове, че се разработва алуминиева версия и всички се чудеха докъде ще стигнат Specialized в пресъздаването на оригиналният карбонов дизайн, и дали това няма да се окаже едно „грозно пате“? От Specialized разсеяха тези съмнения на мига. Красивата изработка на едностранната форма на Demo Alloy е силно впечатляваща. Но какво всъщност е новото в тук?

SPECIALIZED DEMO ALLOY

Когато от Specialized изцяло промениха визията на Demo Carbon със своя налудничав, едностранен дизайн, моделът започна да завзема трайно челните позиции в много състезания. С неговата революционна S3 геометрия и изцяло преработеното FSR окачване, той изведе Aaron Guin до спечелването на Световната купа. Demo Alloy е създаден по абсолютно същата концепция, само че от алуминий.

Още когато видяхме Demo Carbon, ние знаехме, че трябва да има и алуминиева версия. Но осъществяването на асиметрична, едностранна конструкция от алуминий, не бе така лека задача за инженерният екип на Specialized. Те работиха усилено, за да пресъздадат уникалната визия на Demo Carbon, но на по-достъпна цена. Demo Alloy е запазил всички невероятни предимства на карбоновата версия, като прекараните в рамката брони, подобреното FSR окачване, и e напълно приспособен към новите велосипедни стандарти. А най важното е, че наред с всички тези екстри, този велосипед е създадено с идентична геометрия с тази на карбоновата и версия.

SPECIALIZED DEMO ALLOY

• Всички размери имат нисък Standover и къси седалкови тръби. Short и Medium размерите споделят еднаква дължина на челото, така както е и с Long и Extra-Long
• Всеки размер има различен Reach, което прави размерите уникални
• Най-важното е, че независимо от размера, всички рамки имат ниско разположено средно движение (343 мм),малък челен ъгъл (63.5°) и къса задница (430 мм)

Повече за алуминиевата версия на Specialized Demo

Разбира се, от Specialized винаги подхождат със стил към новите си велосипеди и Demo Alloy идва със своя специфична уникална визия, както на цял велосипед, така и само като рамка. Надяваме се да видим повече такива велосипеди да се спускат и по нашите ширини.

DEMO ALLOY и още много велосипеди, компоненти, дрехи и аксесоари за колоездене от Specialized и много други марки, сред които CUBE, RAM bikes, CROSS, ще намерите на сайта bikecenter.bg и в магазини Bike Center в София:

жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
кв. Лозенец, ул. Богатица 20
жк. Лагера, ул. Цар Борис III №100
жк. Младост 1, бл. 1А
кв. Редута, ул. Живко Николов 41
кв. Изток, ул. Райко Алексиев 3
кв. Овча Купел бул. Президент Линкълн, бл.107
кв. Люлин, бул. Джавахарлал Неру, бл.752

Specialized

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.