Мисли глобално, действай локално!

2
 

Сподели

Shares

Вместо да чакаш и да се оплакваш, най-добре сам да свършиш работата. Водени от този принцип, през изминалия уикенд (17 и 18 юли) Клуб за екстремни спортове „Адвенчър нет” и Global Vision Circlе организираха доброволно почистване на поречието на р. Струма по рафтинг трасето в Кресненското дефиле. Над 80 участника от цялата страна помогнаха за събирането на боклуците от 20 километровото трасе. Домакин на събитието беше Рафтинг Кемп „Адвенчър нет”(www.adventurenetbg.com).

В първия ден от инициативата доброволците успяха да почистят голяма част от бреговете на Струма по суша. А вечерта DJ-те Olaja и Dandelion от Global Vision Circle разпалиха страстите на ентусиастите с бразилски, ямайски и фънки ритми в грандиозно Global Beats Party чак до зори. За втория ден организаторите бяха предвидили спускания с рафтинг лодки, с помощта на които бе събран и изнесен на брега боклукът от реката. След завършване на акцията камиони на община Кресна извозиха чувалите до сметището – крайната равносметка беше четири камиона с боклуци! Искрено се надяваме чистото състояние на реката да се запази поне известно време. И дано хората, хвърлящи отпадъци директно от колите в реката, да са се позамислили малко, виждайки доброволците как чистят! Все пак най-добрата промяна в нагласите идва от личния пример…
Като награда за положените усилия имаше рафтинг спускане за всички участници в почистването. Организаторите благодарят на всички, включили се в инициативата „Еко Регата чиста Струма“ и с радост ще са част и от бъдещи акции с положителен ефект върху природата и самите нас.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Похвално! Радостно е, че има хора, които ги е грижа :) и браво за инициативата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.