360° уикенд прогноза: 16-17 април

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд прогноза: 16-17 април

През двата дни от уикенда времето ще бъде сухо и топло. В събота ще бъде ветровито, но главно на местата над 1000-1400 метра, където ще духа от югозапад със скорост 7-9м/с. При земята вятърът ще бъде слаб, неориентиран до обяд, а следобед ще се засилва от югозапад до 3-5м/с. Така ще бъде навсякъде, освен в Централна България, където вятърът при земята и във височина ще бъде по-слаб от югозапад. Следобед в останалата част на страната вятърът във височина ще се усилва до 10-12м/с. Максималните температури за цялата страна ще са около 22-25 градуса.

Във високите части на планините ще е подходящо за туризъм, отчитайки силният, но топъл, вятър от югозапад. В Централна Стара планина ще е най-слаб вятърът и подходящо за парапланеризъм.

По Черноморието ще има вятър от югоизток-изток със скорост около 5-7м/с, като най-силен ще бъде в крайните южни и северни части. Вълнението ще остане слабо.

В неделя пак ще е топло, но вятърът ще е малко по-слаб и пак от югозапад-запад. Ще има незначителна кумулусова облачност и въздушната маса ще е слабо неустойчива. Следобед в Западна и Централна България вятърът отново ще се усили над 1200-1500 метра до 8-10м/с и ще има купесто-дъждовни (СВ) облаци над Родопите, Средна Гора и Централна Стара планина.

За безмоторно летене ще най-подходящо в района на Кюстендил и Стара планина и по склоновете край Сопот и Казанлък.

По Черноморието вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Там ще бъде с малко повече облаци и с незначително вълнение.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.