Байк триковете, преди да станат модерни

0
 

Сподели

Shares

Да правиш трикове върху колело е сигурен начин да привлечеш вниманието върху себе си. Сайтовете за видео споделяне са пълни с клипове, в които някой показва уменията си за „боравене” с велосипед, а има и редица, в които ни показват стъпките за изпълнение на някой конкретен номер.

И ако днес почти всеки може поне да се опита да стане следващото байк про (вдъхновявайки се ежедневно от Дани Макаскил) как ли са стояли нещата в началото на 20-и век, когато YouTube още не е бил замислен?

Байк през 20-и век
Снимка: bicycling

Единствените „сайтове за видео споделяне” тогава са били площадите и улиците, а триковете върху колело са били част от програмата на уличните артисти. Това обаче не означава, че уменията им са били по-малко забележителни.

Хари ‘Поп’ Крамър се е изявявал като истинско „байк про” още през 30-те години на 20-и век, когато обаче още никой не правил перфектно заснети и монтирани клипове с уменията на колоездачите.

Байк през 20-и век
Снимка: bikeroute

Чак до 76-та си годишнина Крамър изнасял представления пред редица зрители, които впечатлявал с фрийстайл колоезденето си. Първо внимание привличали уменията му, а след това и възрастта му.

Ако понякога си казвате, че няма как да се научите да правите нещо, вижте клипа, в който 76-годишен мъж изпълнява трикове върху колела през 1950 г. или преди да стане модерно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.