Scott 2016 – байк акценти: фетбайкове

0
 

Сподели

Shares

Любомир Ботушаров е човекът върху колело, който стои зад най-популярния сайт и форум за планинско колоездене в България mtb-bg. Той, тъй като трудно бихме се сетили за по-подходящ, разгледа новите неща в колекцията на SCOTT BULGARIA и ни разказа за тях. Под „нови“ обаче не се има предвид непременно продукти от 2016 г., а тези, върху които Любо се спря и не го беше правил преди. Както разказа той, след като написа статията: „Всичко започна от една новина, че Genius LT 700 Plus е спечелил наградата Design&Innovation за 2016 г., но покрай него се сетих, че не съм писал нищо за актуалния DH модел Gambler, за променения Voltage FR, нито пък за двата fat велосипеда на компанията. И така се стигна до цяла статия.“, Ето я и нея, разделена в няколко части, които ще намерите в 360mag:

Big Ed - новият фетбайк на Scott
Снимка: bikerumor

Точно мода вероятно можем да наречем засиленото предлагане на велосипеди с огромни гуми и Scott не остават встрани от тази пазарна тенденция. През 2016 г. те имат два модела в този специфичен сегмент.

Big Ed
Big Ed

Big Ed е с амортисьорна вилка Rock Shox Bluto RL със 100 мм ход. Байкът е доста лек за внушителния си вид – само 14.5 кг. Геометрията е с челен ъгъл 69° и сравнително дълга горна тръба, комбинирана с по-къса лапа (60 или 70 мм в зависимост от размера на рамката). Окомплектовката включва още скоростна система Sram X9/X7, спирачки Shimano M506, гуми Schwalbe Jumbo Jim 4.8 и периферни компоненти Syncros.

Big Jon
Big Jon

Big Jon е базиран върху същата рамка, но е насочен към хората, които не се нуждаят от комфорта на амортисьорната вилка или пък търсят по-ниска цена с намерение евентуално да надграждат впоследствие. Макар че е с твърда вилка, този велосипед не е по-лек, но пък е доста по-евтин.

Още байк акценти от Scott за 2016:
Genius LT
Gambler
Voltage FR

Big Ed и Big Jon от Scott, както и богат избор от модели велосипеди, части, аксесоари, дрехи и др. ще намерите на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.
Магазините на Scott работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.
Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.