Scott 2016 – байк акценти: Voltage FR

0
 

Сподели

Shares
Scott
Снимка: bikemag

Любомир Ботушаров е човекът върху колело, който стои зад най-популярния сайт и форум за планинско колоездене в България mtb-bg. Той, тъй като трудно бихме се сетили за по-подходящ, разгледа новите неща в колекцията на SCOTT BULGARIA и ни разказа за тях. Под „нови“ обаче не се има предвид непременно продукти от 2016 г., а тези, върху които Любо се спря и не го беше правил преди. Както разказа той, след като написа статията: „Всичко започна от една новина, че Genius LT 700 Plus е спечелил наградата Design&Innovation за 2016 г., но покрай него се сетих, че не съм писал нищо за актуалния DH модел Gambler, за променения Voltage FR, нито пък за двата fat велосипеда на компанията. И така се стигна до цяла статия.“, Ето я и нея, разделена в няколко части, които ще намерите в 360mag:

Scott 2016 - байк акценти: Volage FR

Обновеният модел Voltage FR има много общи черти с Gambler, но е дори още по-универсален. При него също можете да регулирате и избирате почти всичко, включително и вилката – от еднокоронна със 160 или повече мм ход до двукоронна с 200 мм ход. На базата на тази рамка можете да сглобите както велосипед за спускане, така и нещо, което да е по-близко до ендуро байк.

Scott

Да започнем от окачването – отново четириставно с реална опорна точка, т.е. от гледна точка на задната ос е едноставно, но допълнителната лостова конструкция позволява модифицирана крива на окачването за постигане на по-добри характеристики. Ключов елемент тук е вложката за захват на задния амортисьор откъм кобилицата – тя е обръщаема и по този начин дава възможност за 190 или 170 мм ход на окачването. Излишно е да пояснявам, че при първия вариант рамката става по-подходяща за спускане, докато при втория може с еднакъв успех да бъде карана и в байкпарковете, и в ендуро състезанията. Тази настройка се отразява и на височината на средното движение, макар и в малка степен.

Scott 2016 - байк акценти: Volage FR

И тук са на лице чашки с регулируем челен ъгъл, които осигуряват диапазон между 62 и 66° и две позиции за задната ос, променящи дължината на стойките на веригата между 410 и 425 мм. Сменяемите уши позволяват да карате Voltage FR както с проходна ос 135х12 мм от типа IDS-X, така и със стандартна 135х10 мм QR главина. В следващата таблица можете да видите базовите данни за геометрията при 27.5-цолови колела, но ако желаете, можете да ползвате рамката и с 26-цолови.

Scott 2016 - байк акценти: Volage FR

Voltage FR се предлага в три различни окомплектовки, като цялостно моделът е ориентиран към по-младите потребители и затова е с по-достъпни цени и здрави компоненти, които обаче не са последен вик на модата.

Още байк акценти от Scott за 2016:
Genius LT
Gambler
Фетбайкове

Volage FR от Scott, както и богат избор от модели велосипеди, части, аксесоари, дрехи и др. ще намерите на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.
Магазините на Scott работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.
Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.