Дни за катерене

0
 

Сподели

Shares

Школата по алпинизъм и катерене с летен курс

Пролетта вече дойде, така че е време да си подадем главите навън и да се отдадем на слънчеви занимания сред природата.

От Boulderland организират няколко поредни дни за катерене на открито, в които всички с малко или никакъв опит могат да опитат какво е да се катериш на скала и да получат началните знания и умения в този спорт.

Първите „Дни за катерене” започват на 16-и и 17-и април (събота и неделя) и ще се проведат на скалите около Боженица (16.04) и Лакатник (17.04).

Дни за катерене, Boulderland

Катеренията са еднодневни с тръгване и връщане от/до София и в двата дни и са подходящи за хора, които имат интерес и минимален опит в осигуряването и скалното катерене. По време на двата дни участниците ще се катерят по установени лесни маршрути, ще имат възможност да се запознаят с основните стъпки и техники при боравенето с катерачен инвентар и осигуряване.

От Boulderland ще осигурят инструктори и екипировка, а всеки, който иска да се присъедини, е добре да си носи раница (с нещо за похапване в нея), удобни спортни обувки и яке за дъжд.

Цената за един катерачен ден е 95 лв., а за два дни – 165 лв., а заниманията ще се проведат при минимум четирима и максимум десетима записали се.

За тези от вас пък, които имат известен опит в катеренето, но искат да научат още важни и полезни неща и да затвърдят уменията си, от Boulderland организират „Курс за катерене на скала – начално ниво”.

Курс катерене на скала, Boulderland

Курсът започва на 16-и май с четири занимания в зала – 16.05 (понеделник), 18.05 (сряда), 25.05 (сряда), 30.05 (понеделник) от 19:30 до 21:30 часа.

По време на тези занимания записалите се ще се запознаят с видовете възли, осигуряване на горна и долна осигуровка с различни протриващи устройства, воедне на маршрути на долна осигуровка, екипиране и разекипиране на маршрут.

Курсът включва и тренировки на открито, които ще се проведат на скалите около Боженица, Лакатник, Враца и Карлуково. Първото занимание сред природата ще бъде на 28-и май (събота), следвано от занимание на 29-и май (неделя) и още две поредни занимания на 4-и и 5-и юни (събота и неделя). И четирите дни от курса са без нощувки, а с тръгване от и връщане до София.

Цена на курса: 268 лв. и включва екипировка (каска, седалка, въже, примки, протриващи устройства) и инструктор, но не включва транспорт и храна. Минималният брой участници, при който ще се проведе курсът е 4, а максималният 10.

Заниманията по време на курса са подходящи за катерачи с малък опит в катеренето на въже и осигуряването на горна осигуровка.

За повече информация и записванe и за „Дни за катерене“, и „Курс за катерене на скала“:
Зала за катерене BOULDERLAND
Адрес: София, Paradise Center, етаж 3
Телефон: 0882 910 806
email: info@boulderland.eu

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.