Велосъстезание „Спици и бодли“

0


Дата на събитието: 07.05.2016

Сподели

Shares

Велосъстезание "Спици и бодли"

“Спици и бодли” е първото издание на състезанието по планинско колоездене в дисциплината XC маратон, част от инициативата “Ела на планина”. Датата е 7 май 2016 г., а маршрутът започва от Казанлък и се насочва право към Стара Планина. Участниците ги очакват 40 километра асфалт, горски пътища, пътеки и пътечки, почвен и каменист път, а за най-издръжливите ще има още 10 километра трасе с повишена трудност.

Преди състезанието организаторите ще осигурият безплатна диагностика за колелата на участниците. Помислено и за след финала – хамачена градина, лятно кино, музикална сцена и вкусотии за хапване и пийване. Всички дейности, освен състезанието, за което е има такса за регистрация, са безплатни. Всеки е добре дошъл да се включи, пробва и/или погледа.

Маршрутът на състезанието започва от Художествена гимназия „Академик Д.Узунов“, излиза от Казанлък и се насочва към Стара планина в посока село Горно и Долно Изворово. След това продължава към село Енина и финишира отново, оттам откъдето започва – пред Художествена гимназия „Академик Д.Узунов“.

Такса за участие в състезанието:
Предварително записване – 15 лв.
При записване на група от 5 души – 10 лв. на човек
Записване на място – 20 лв.
Юноши до 18 г. – 8 лв.
Задължително е всеки участник да има валидна планинска застраховка за деня на състезанието.
Форма за задължителна онлайн регистрация за всички участници

В София можете да закупите билети от магазин „OUTSIDER”, а в Пловдив – от веломагазин „Тракия“. Онлайн ще намерите билети в мрежата на Ticket logic.

Ако искате да участвате, но нямате подходящо колело, може да си наемете в деня на състезанието, на неговия старт. RAM bikes ще осигурят колела под наем. Цената е 20 лв. Наемът става само с предварителна заявка на имейл spici@spk.bg. Краен срок за подаване на заявката – до 24-ти април. Трябва да изпратите двете си имена, големината на желаната от вас рамка или вашата височина.

Състезанието “Спици и бодли” се организира от Софийски планински клуб и „Айляк хамак“ като част от инициативата “Ела на планина”, която цели да популяризира планинските спортове у нас.

Спици и бодли

За повече информация можете да се свържете със: spici@spk.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.