Боровец закри ски сезона и се готви за активно лято

0
 

Сподели

Shares
Боровец
Снимка: „Бороспорт“

Официалният край на зимния сезон в Боровец беше даден. Той беше подобаващо силен с оригиналното събитие „cOLD School – Тhe Closing Event“, което се проведе на 9-и април в курорта.

Закриващото събитие в рвтро стил започна на импровизиран лавинен полигон на писта „Попангелов“. То включваше гигантски слалом, последван от полезно състезание-тренировка с търсене на обект с пипс, сонда и лопата под снега. Силите бяха балансирани по подходящ начин – по-добрите на слалома, не бяха така добри на полигона и обратно, което постави всички участници при равни условия. Последва зрелищно представяне на фрийстайл-любителите на терена на Сноу Парк “Бороспорт” начело с екстремните момичета от Wildberries, които излъчиха победители в няколко категории.

cOLDSCHOOL, Боровец
Снимка: „Бороспорт“

Събитието обаче не приключи с деня. От пистите купонът се премести в нощен бар „After Eleven” в хотел Рила, където вечерта премина с много танци отново в ретро стил.

За всички, които бяха решили да прекарат последния ски ден по пистите, от „Бороспорт“ бяха подготвили и още една изненада. В неделя, 10 април, лифт картите и билети бяха на цени от 1 лев. Община Самоков пък предостави паркингите в курорта за безплатно ползване.

“Изпратихме зимния сезон, но скоро ще посрещнем предстоящите големи празници и отсега искаме да обявим, че кабинката ще работи по време на Великденските празници, 29 април – 2 май, както и за Гергьовден, 6-8 май! Всеки избрал Боровец ще може да се възползва от възможността да се разходи в планината и да се наслади на разцъфващата природа!” – сподели Георги Кочов, директор на „Бороспорт“.

Предварителният анализ на резултатите от зимния сезон показва, че Боровец продължава да привлича нарастващ брой български туристи. Запазва се и тенденцията на увеличаване на туристите от съседните на България страни – Македония, Сърбия, Турция и Гърция, като за тази година ръстът им е приблизително 20 процента. Традиционните за курорта английски ваканционни групи остават с непроменен относителен дял в сравнение с предходния сезон – около 30 процента. Интересът към ски зоната като предпочитано място за практикуване на снежни спортове бележи лек ръст в сравнение с миналата година, независимо от трудната зима.

A-TEAM Winter Cup - Боровец. Снимка: Ева Мария Иво Иванова
Снимка: Ева Мария Иво Иванова

“Добри са резултатите от сезона и с голям ентусиазъм очакваме лятото, което в Боровец е също толкова динамично и интересно, както и зимата.” – продължава Георги Кочов.

Тази година Боровец празнува 120 години от създаването си именно като летен курорт за софийската аристокрация, предлагащ безброй възможности за спорт и забавления на открито сред свежестта на Рила планина.

Много са събитията планирани за лятото – за поредна година през юни ще проведем фолклорният фестивал „Магията на Рила планина“, Udaya Mузикален Йога Фестивал през август, множество маунтин байк състезания през цялото лято и рок фестивала „Боророк“ в края на август.

Боровец Маунтин Байк Парк ще продължава да радва байкърите с нови вариации на трасетата си като увеличи броя и вида им. Въженият град и Бороландия ще осигурят забавление за малки и големи. Пейнтбол, стрелба с лък и пушка, волейбол са част от игрите, които се предлагат на всички гости, които биха искали да прекарат време на открито в планината, на чист въздух.

Помислено е и за родителите с по-малки деца, които могат да оставят малчуганите в ръцете на професионалните детегледачи от детска градина „Бороландия“, които ще играят и творят с малките сред природата.

Пешеходните турове, целодневният каяк на язовир “Искър“, спортният риболов, посещението на ловно стопанство „Искър“ и конната езда са подходящи за всички, които искат да съчетаят физическата активност с удоволствието от престоя сред природата. А за онези, които искат да се насладят на красотата на планината от птичи поглед има и тандемни полети с парапланер.

Боровец
Снимка: „Бороспорт“

Повече за това какво предстои в Боровец

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.