Боровец: сезонът няма край

0
 

Сподели

Shares

Въпреки че сезон 2015/2016 не успя да ни зарадва с особен снеговалеж, това въобще не ни попречи да вземем всичко, каквото имаше да предложи. А на фона на условията, то съвсем не беше малко! Боровец отново беше сред най-горещите точки тази зима, и съвсем не говорим за температура, а за високия градус, с който се отличаваха провелите се събития и цялостната атмосфера в курорта.

ЩЕ ЗАПОМНИМ СЕЗОН ЗИМА 15/16 С:

Хотел Рила, Боровец

ОБНОВЕНИЯТ ХОТЕЛ РИЛА

с автентичен дух, нов дизайн и атмосфера, каквато очакваме от един истински планински курорт. Трудно може да устоим на разпускането в басейна с гледка към планината, или да пропуснем залеза с коктейл в ръка на The Terrace Lounge, най-новият бар на хотела с несравнима гледка към пистите и боровите гори.

Европейска ски купа за жени, Боровец

ЕВРОПЕЙСКА КУПА ЗА ЖЕНИ

за 12-ти път Боровец беше домакин на европейска купа, но за първи път за жени. В стартовете участваха едни от най-добрите в дисциплините слалом и гигантски слалом, а състезанието беляза и символичното начало на празненствата по случай 120 години от създаването на курорта.

Red Bull Fragments 2016

RED BULL FRAGMENTS

второто издание на състезанието успя да събере едни от най-добрите на българската и европейската фрийстайл сцена. Трасето беше смайващо – с две линии по осем и пет уреда, класически stairs сетъп и високоскоростна секция, дело на A team и екипа на Промо парк Бороспорт, начело с Кирил Гъстев и Лозьо Димитров. Сред нашите момчета 13-годишният Борислав Стоянов-Бобчо, когото ви представихме в брой ЗИМА 2015, беше отличен като “Най-добър подрастващ карач”, а Симеон Митрев получи покана лично от Грилч да участва в неговите екшън серии Grilosodes.

Old School Night, Боровец

BOROVETS OLDSCHOOL NIGHT

определено най-забавното ски парти тази зима, за която изровихме от гардеробите лилавите шушлякови грейки и изтупахме прахта от писалките. Нощните ретро спускания и партито до зори в бара на хотел Рила The Terrace Lounge не просто ни върнаха назад в миналото, но успяха да оставят и спомен за в бъдеще!

„Чамкория Джуниър“ в Боровец

ДЕТСКИТЕ СЪБИТИЯ

добрите традиции, които положи Боровец в посока популяризирането на спорта и активното време сред най-малките, този сезон доведоха и до натоварен календар със събития. Сред тях бяха състезанието за купа “Чамкория Джуниър”, купа “БороБорд Джуниър”, която събра участници между 6 и 12 години – бъдещите сноуборд таланти на България, купа “Петър Попангелов Старши”, която събра 214 от най-малките алпийци, както и инициативата “Научи се да караш ски”, в която се включиха над 500 деца от училищата в региона, които получиха уникален шанс да открият удоволствието от планината и зимните спортове.

Въпреки все по-настоятелната пролет, зимният сезон все още не е завършил – като нищо следващите месеци да ни изненадат откъм снеговалеж, не е като да не се е случвало! Но докато стискаме палци и продължаваме да се надяваме на още няколко открадни дни в снежната планина, обръщаме поглед и напред във времето към всичко онова, което ще се случва, след като сме прибрали ските и дъските в гардероба в очакване на следващата зима. А с по-топлите месеци в Боровец идват и нови интересни събития, които ни носят възможността да изживеем планината по един различен, но не по-малко възнаграждаващ духа и тялото начин. Програмата все още предстои да се доуточнява, но ще издадем само – емоции няма да липсват, нито на заклетите байкъри, нито на семействата с деца. Стига да таите в себе си любов към откритите пространства, а гледката на величествените рилски върхове да изпълва сърцето ви с трепет!

ПРЕЗ СЕЗОН ПРОЛЕТ-ЛЯТО 2015/2016 НИ ОЧАКВАТ:

Йога фестивал, Боровец

ЙОГА ФЕСТИВАЛ UDAYA LIVE

петдневен фестивал в сърцето на Рила, с участието на над 40 световнопризнати йога учители и музикални изпълнители. Мястото Боровец е неслучайно избрано – смята се, че регионът символизира първата, или коренна чакра, която осигурява корените ни и връзката ни със Земята. Лекции, йога практики от различни течения, медитация, разнообразни уъркшопи, плюс богата музикална програма са сред акцентите на фестивала. Датите са 18-22 август, а останалото може да научите на udayalive.com.

Магията на Рила планина, Боровец

МАГИЯТА НА РИЛА ПЛАНИНА

пренасяме се от глобалното към традиционното с този празник, посветен на българската народна музика и фолклор. Концерти, изложения на традиционни занаяти, билки и храни от региона, и много автентичен български дух ни очакват в Боровец между 24-26 юни.

Байк парк Боровец

БАЙК ПАРК БОРОВЕЦ

и тази година рилските пътеки и трасета ще привличат най-запалените байкъри и всички, които предпочитат прохладата на планината и емоциите на две колела. В последните няколко години байк паркът не спира да се развива и подобрява, така че отново очакваме поредният силен сезон, пълен с интересни събития, гости и предизвикателни маршрути за всички възрасти, умения и предпочитания. Подробностите предстоят да се доуточняват след финала на зимния сезон, но следим на bikepark.borovets-bg.com за всичко интересно и актуално, което ще се случва.

Хотел Рила, Боровец

И още – знаем, че няма нужда да ви напомняме, но изброеното дотук съвсем не изчерпва потенциала на Боровец. Независимо дали търсите активни занимания с приятели или релаксираща почивка със семейството, сигурни сме, че ще откриете подходящ вариант. От полети с парапланер над зашеметяващите рилски върхове и природа, през конна езда по зелените склонове или трекинг по планинските пътеки, до спортно катерене, джип сафари или офроуд маршрути, спортен риболов, стрелба с лък или пък забавления за най-малките във въжен град Бороландия – възможности не липсват!

Повече информация за всичко, което предстои в Боровец, търсете на borovets-bg.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.