360° уикенд прогноза: 9-10 април

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд прогноза: 9-10 април

След пролетта, клоняща към лято, ни очаква дъждовен и облачен уикенд.

В събота (9 април) ще вали от обяд в западната част на страната. Вятърът ще бъде със скорост 2-4м/с и посока от югозапад. След обяд от северозапад ще преминава студен атмосферен фронт с интензивни валежи в цяла Западна България. През нощта валежите ще се преместват на изток и в неделя ще вали и в Източна България, но по-слабо.

По Черноморието ще бъде с по-малко облаци и източен вятър със скорост от 2-3м/с. Вълнението на морето ще е около 0.7-0.9м / 6с. В неделя вълнението ще отслабва.

В неделя (10 април) сутринта ще застудява и валежите в Западна България ще спират. В Източна България, Централна Стара планина и над Родопите ще превалява през целия ден. Ще бъде с плътна облачност и вятърът ще се ориентира от запад-северозапад със скорост 4-6м/с.

Планините ще са не подходящи за спорт и през двата почивни дни, но в неделя в северозападните части валежите ще са слаби и само на места. Облачността няма да е плътна, ще има повече слънце и ще е подходящо за летене с делта- и парапланери. Вятърът ще бъде със скорост около 6-9м/с при земята от северозапад, а на 1500 м – 7-9м/с, пак от северозапад. По-слаби ще са ветровете над Пирин, Рила и Родопите, но там ще има най-значителни валежи, които ще започнат неделя следобед.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.