Пролет 2016

 
0

Сподели

0Shares
0 0 0
Пролет 2016, корица

Бъдещето е тук и сега!

В света на екстремните спортове е уклончиво понятие какво точно е големият успех, абсолютното постижение. За един това е първото място в оспорвано международно състезание, за друг – също толкова ценната малка лична победа. Да надскочиш собствените си възможности, да си упорит въпреки всичко и да не се отказваш, когато е най-трудно, е онова, което сближава всички нас – независимо от спорта, който сме избрали или нивото, което сме постигнали в него.

Няма значение откъде тръгваш, стига да имаш посока. И няма значение на колко години си, ако даваш всичко от себе си. Това, което днес е в сферата на научната фантастика, утре може да е ежедневие – и обратното, най-обичайното между две аларми на телефона да е изостанало безвъзвратно във времето. Бъдете готови, момчета и момичета, бъдещето е тук и сега и не се учудвайте, ако изненадате всички – и най-вече себе си, когато успеете да осъществите най-безумната си мечта. Дали това ще е златен медал на световно първенство, летящ скейт или съвършената рамка за колело… Уж ей така, сякаш между другото, и животът никога вече не е същият – с правилното движение тук, с няколко повече сантиметра там, един градус отгоре и всичко тръгва в съвсем различна посока. В очите на останалите всичко е лесно, логично и закономерно. Браво! Герой! За вас остава знанието колко труд, страх и разочарования ви е коствало.

Пътят от катерушката до стената за катерене, от детската писта до трасето за финала на световното, от Кюстендил до Холивуд, или от източноевропейска страна със съмнителна репутация до четвъртото най-голямо велопроизводство в Европа, не е пряк и лишен от препятствия. Напротив, пълен е с дупки, както и всичките ни останали пътища. Но какво да се прави, такива сме – предпочитаме офроуда пред магистралите. Защото сам избираш откъде да минеш и дори не може да предполагаш какво ще видиш по пътя си. А дупките по пътя не са препятствие, което ще те спре. Просто свикваш да маневрираш добре.

Пролет 2016

Акцентите в броя:

   • МИСИЯ ШАМПИОНИ: Александра Жекова и Радослав Янков
   • РЕСТАРТ: Нов живот за хижи и заслони
   • ЗА ПРИМЕР: Емилиян Колевси – от Кюстендил до Венецуела през задния двор на Холивуд
   • Български зимни постижения през сезон 2015/2016
   • ДЕЦА КАТЕРАЧИ: Бъдеще в сегашно време: Деца шампиони по катерене
   • Иван Минчев: мулти мега атлет
   • УЛТРАМАРАТОН: Лиса Смит – бегачката на дълги разстояния
   • ИСТОРИЯта на българските бързи води
   • 720 km WHITE WATER: Интересни реки в радиус 720 км от България
   • СЪРФ: За смисъла на изкуствените вълни
   • БЪДЕЩЕ в сегашно време – за летящи, електрически и други иновативни лонгбордове
   • ОБЩИНИ за пример – Приморско и Челопеч
   • ДЕТСКИ Еко лагер – Врачански Балкан
   • SALTO ANGEL: екстремизъм в забранения свят
   • Балканско с МОТОР
   • БАЙК дю Монде: Индустрия. България на 5 континента
   • ТУРИЗЪМ: Велообиколки. Приключението не се продава, правиш си го сам!
   • В списанието ще намерите и талон за 10% отстъпка в магазините на Scott в София
   • …и още много на 124 страници

Пролет 2016

Лицата на броя:

Пролет 2016

     • Дамян Кирилов – Демо – Без демо версии, без поводи за демотивация, само с лека деморализация и истинска водна демокрация. Такива са текстовете, видеата и историите, които извират от Демо е в редките случаи, когато е извън каяка си, но понякога успява и да ги съчетае с борбата с водите на Струма или Тара. Той е един от любимите ни автори, когато се стигне до каяк, не само защото се радваме на отдадените хора, а и защото искрено ни забавлява. Открихме тази му дарба още в едно от джобните издания на списани- ето и решихме да я пуснем да се излее в този пролетен брой. А тя така се развихри, че ни заля не с една, а с две теми – тази за местата на 720 км наоколо, където можем да практикуваме спортове в бързи води и другата, за историята на спусканията в бяла вода с акцент върху родните герои и места.
     • Мирослава Иванова – Една идея за статия на Мира дотолкова се разви, че завзе голяма част от настоящия брой, а за да ви я предадем по-пълно, над нея трябваше да работят цели трима автори. Става въпрос за планинските хижи и заслони и тяхното „рестариране“. Мира е от Троян и много искаше да разкаже за близката хижа Амбарица. Историята е толкова вдъхновяваща, че ни се прииска да намерим още подобни и така, вместо само до Амбарица, се „разходихме“ до още осем места в планината. А Мирослава, освен че носи планината в кръвта си, е много навътре и в писането – има дълъг опит в печатни издания и в телевизията.
     • Росен Чобанов – Росен е един от главните виновници за ръчнопроизведените лонгбордове NEXT. Но сме го сложили тук не за да му направим тайна реклама на дъските – те нямат нужда от такава, защото толкова добре съчетават дървесина, техники и форми, без дори да споменаваме дизайна. А с най-новото попълнение към тях – електрически борд с три колела, определено става ясно, че Росен разбира от дъски. Сред познатите си е известен като пълен педант, обаче в смисъла му на комплимент. Росен не само си разбира от работата, но и е напълно отдаден на карането, било то лонгборд, колело, сноуборд

Пролет 2016
360° е най-качественото списание на българския пазар – само български авторски материали, качествена фотография и творчески дизайн, 130 грама хартия. От сезон Пролет 2016 цената на брой е 5,95 лв.

Търсете ни в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. Или просто се абонирайте, толкова е лесно.

Bike, Пролет 2016

bike

Пролет 2016

adidas

WhiteWater, Пролет 2016

Пролет 2016

Пролет 2016

Skate, Пролет 2016

Bike, Пролет 2016

Adidas, Пролет 2016

Пролет 2016

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.