Нова стена за катерене в Стара Загора

0
 

Сподели

Shares

Стара Загора вече може да се похвали със собствена изкуствена стена за катерене. Същинската работа по осъществяването на идеята – а именно монтажните работи – започна още в началото на годината, и с доброволния труд на повече или по-малко навитаци, успя да приключи четири месеца по-късно. Официалното откриване на съоръжението беше на 11 май, като част от мероприятията около традиционно провежданите в града „Дни на Алеко“. Днес стената е напълно функционираща и предлага перфектна алтернатива за дните, в които катеренето на скали е невъзможно.

Стената се намира в Спортна зала Стара Загора (бивша ДЗУ), в източния край на града (до Бизнес парка). Достигането от всяка точка на града е лесно и удобно, има голям паркинг за автомобили, а спирката на градския транспорт е непосредствено до сградата. Общата квадратура на залата е 220 кв.м, с височина от 8.9 м. Проектът е съобразен с разрешената за използване част от залата, и основната част на съоръжението са двете кули, изградени по съществуващите колони, съединени в свод. Боулдърът – с размери 10х4 м – е между тях, под прозорците, които са оставени максимално открити, за да се запази достъпът на естествена светлина.
Катеренето на стената се извършва само с еспадрили (в краен случай – чисти гуменки). Имайте предвид, че използването на магнезий на прах не е разрешено, катери се само с течен или топка.
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на ТД „Сърнена гора“ и с доброволния труд на членовете на АК „Железник“. Благодарение на ekipirovka.com стената е екипирана с примки DMM Gym Biner Set – продукт, специално произведен, за да осигури максимална сигурност и да издържа дълги години на интензивна употреба.
А необходимата доза уникалност и оригиналност добавиха момчетата от FourPlus, които изрисуваха съоръжението с графити, по покана на Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.