Да си спомним за Джери – пътешественика

0


Дата на събитието: 12.04.2015

Сподели

Shares
Герасим Величков-Джери
Герасим Величков-Джери

Герасим Величков-Джери безспорно е един от най-забележителните съвременни български пътешественици. За него ще можем да научим повече, или пък да си припомним, по време на специалната вечер, организирана в Полския институт в София. Денят е 12 април (вторник), началото в 19 ч., а в програмата са включени три филма за Джери.

Герасим ни напусна преди пет години – на 5 април 2011 г. Преди да го стори обаче, той успя, в рамките на около 20 пътешествия, да достигне до някои от най-затънтените, най-дивите и най-недостъпните, а поради това и най-привлекателните, кътчета на Земята.

Трите филма, които ще можем да видим, са част от богатото наследство на пътешественика. За тях журито на Банскофилмфест’ 2010, начело с Майкъл Браун (първият човек в света, снимал на Еверест с HD Camera “Sony 700”, носител на две награди EMI), го удостои със Специална награда за цялостно творчество:
“Река от косите на Шива” (България, 2006, Герасим Величков-Джери, Христо Стойчев, 27’), VI/ 2006 г.,
“В Пакистан планината отива при Мохамед” (България, 2010, Герасим Величков, 30’/ “In Pakistan the mountain goes to Mohamed”, Bulgaria, 2010, Gerasim Velichkov, 30’),
“Чадар – сянка от стъкло” (България, 2010, Герасим Величков, 30’/ “Chadar – shadow of glass”, Bulgaria, 2010, Gerasim Velichkov, 30’).

Входът за лекцията е 2 лв.
Полският институт се намира на ул. “Веслец” 12 в София
Организатор е Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.