Как тялото ни „пътува“ през климатичните зони

0


Дата на събитието: 04.04.2016

Сподели

Shares
Доктор Славян Стоилов
Доктор Славян Стоилов

Какви са предизвикателства пред човешкия организъм в различните климатични зони и защо пътуващите и приключенстващи хора е добре да бъдат запознати с тази тема, ще можем да разберем на 4 април от д-р Славян Стоилов. Той ще представи своята лекция по покана Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ (организаторите на БанскоФилмФест). Началото е в 19 ч., а мястото – залата на Полския институт в София. Лекцията е част от цяла рубрика с полезни събития, наречена „Медицина за пътешественици“.

Доктор Славян Стоилов ще представи една уникална за България разработка, която дава отговори на много сериозни въпроси. Освен навътре в темата, той е и може би най-пътуващият доктор, с богати здравни познания за това какви лекарства и превенции трябва да спазват пътешествениците. Д-р Стоилов е изкачил три континентални първенеца и може да се похвали с 23 участия в международни експедиционни прояви, в повечето от които като лекар. Посетил е над 80 държави на 5 континента. Оператор и сценарист е на 4 документални филма, автор на множество публикации в периодичния печат, като всички илюстрации са от неговия личен архив, с няколко самостоятелни фотоизложби. Потомствен лекар е и е изследвал медицината на древен Египет и генетиката на българите.

Рубриката „Медицина за пътешественици“ е цикъл от лекции, семинари и уъркшопи на тема оцеляване, поведение в екстремни ситуации и справяне с медицински проблеми по време на пътешествия и приключения. Създава се във формата на първата в България и на Балканите конференция на тази тематика и продължава да разширява обхвата на чрез различни събития през годината.

Входът за лекцията е 3 лв.
Полският институт се намира на ул. “Веслец” 12 в София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.