360° уикенд прогноза: 2-3 април

0
 

Сподели

Shares
Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов

В събота (2 април) ще бъде топло и слънчево в Северна България и по-облачно в източната част на страната. Вятърът при земята ще е слаб (1-3 м/с) от запад-северозапад. В Северна България вятърът при земята ще е малко по-силен, а над 1500 м ще бъде от северозапад със скорост 7-9 м/с. В източната част на страната ще се заоблачи следобед до значителна купесто-слоеста облачност с база 1200-1600 м и вятърът ще се преориентира от североизток.

По Черноморието се очаква и значително усилване на вятъра при земята от североизток. За тези, които чакат вятър и вълни, най-подходящо ще е северното крайбрежие с вятър до 8-1 0м/с и вълнение NE /5-6s/ 0,9-1,1 m, a по-южната част ще бъде с по-слабо вълнение и вятър с 2-3м/с по-слаб. Ще остане по-хладно с максимални температури около 9-10 градуса и плътна облачност, но без валежи.

Над планините в западната част на страната ще има купести облаци и след обяд са възможни валежи от Cu Congestus и СВ. Най-много валежи ще има в Централна Стара планина и Средна Гора. За парапланеризъм ще е подходящо до обедните часове, преди преразвитието. Най-слаби ветрове и не толкова облачно ще е в крайните югозападни райони.

За ски времето няма да бъде подходящо поради високите температури в планините, достигащи до 7-8 градуса над нулата на височина 2000-2200 метра.

В неделя (3 април) максималните температури ще са около 16-19 градуса (малко по-ниски в източната част на страната) и вятърът ще отслабне в цяла България, но ще остане с разкъсана до значителна ниска облачност със слаб югоизточен вятър във височина в Западна България и със слаб западен вятър в Източна. Ще превалява с малки количества над Пирин и Рила и привечер облачността ще се разкъсва от изток. Най-подходящо за летене в неделя ще бъде в източната част на Стара планина. По Черноморието вълнението и вятърът през този ден ще отслабнат.

А ето и снежната прогноза на Георги Йорданов за периода 30 март – 5 април

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.