Една огромна снежна мисия

0
 

Сподели

Shares

Каране на друго ниво – това с две думи ще видят зрителите на предстоящото събитие The Nine Knights.

Ние от списание 360° пък ще бъдем точно на мястото на събитието и ще ви направим свидетели на уникалните снежни емоции, които ще пристигнат до вас директно от пистата.

9 knights
Райдър: Seppe Smits, Фотограф: Sam Oetiker, Снимка: onboardmag

Nine Knights е уникално спортно събитие, което има за цел да събере на едно място едни от най-добрите ски и сноуборд райдъри в света, както и едни от най-добрите фотографи и видеомейкъри. Това е една седмица изпълнена с каране, снимане и невероятни трикове, като целта на събитието е да даде възможност на самите райдъри да прогресират и да развиват спорта на по-високо ниво.

Атмосферата по време на събитието е по-скоро приятелска, отколкото състезателна. Това, което прави The Nine Knights по-различно състезание от останалите с подобен характер е, че „няма оценки, съдии, парични награди или пък точно определен старт, който да кара състезателите да бързат или пък да са под напрежение“. Думите са на основателя на събитието – Нико Засек, който допълва: „Ние даваме на атлетите свободата да покарат, да снимат с любимите си фотографи и да се фокусират върху собствения си прогрес.“

9 Knights
Nine Knights 2015/ Снимка: freeski.downdays

Тази година събитието сменя местоположението си от Mottolino Fun Mountain, Ливиньо, в малкия, но изключително живописен курорт Watles в Южен Тирол, Италия. Причината, както казва Нико е, че от години има идеята да развие ивента и съответно, смяната на местоположението би било добро начало за това.

Watles
Снимка: watles.net

Тази нова стъпка, в концепцията на Thе Nine Knights, е добавянето на първото под-събитие към основната програма на събитието или така наречената „Мисия” (“Missions”). Тази година „Мисията” носи наименованието “The Perfect Hip”.

„The Nine Knights: The Perfect Hip” ще се проведе между 29-и март и 2-ри април, а очакванията са повече от грандиозни.

Конструкцията на трасето по традиция наподобява замък. Съоръжението дава неограничени възможности на атлетите, а какво ще покажат, зависи само от техните креативност и умения. Какво обаче представлява съоръжението „The Perfect Hip”?

The Perfect Hip, 9 Knights

30 метра дълга и над 12 метра висока снежна констукция, с 8 възможности за излитане и скорост при засилката близо 100 км/ч. За да бъде построена и шейпната до съвършенство тази гигантска конструкция, са използвани над 50 000 кв.м сняг, 5 ратрака и 3 багера.

The Perfect Hip

Следете 360mag, за да разберете какво ще се случи в Италия. Засега само ви подсказваме, че в тази невероятна седмица ще можем да се насладим на карачи от ранга на Peetu Piiroinen, Heikki Sorsa, Joffrey Pollet-Villard и David Wise.

Атлетите ще мерят сили в няколко категории – най-висок еър, най-добър трик, най-стилен трик и цялостно представяне. Фотографите пък ще се надпреварват за най-добър кадър.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.