Катерене в Гренландия с Julbo

0
 

Сподели

Shares

Световният лидер в производството на очила, маски и каски – Julbo организира по няколко екстремни сесии всяка година, по време на които събира на едно място един абсолютен професионалист в даден екстремен спорт и „обикновен” приключенец. Julbo изпраща двамата участника на отдалечено и понякога недружелюбно, но мечтано място за преживяване, което и двамата трудно биха могли да забравят.

Julbo Session Greenland
Снимка: Julbo

Вече сме ви разказвали за Франк Камас и Йоханес Вибел, които се отправиха на пътуване до и около нос Хорн с катамаран за една от предните сесии на марката.

Сега Julbo набира авантюристи, които да се изправят пред едно истинско предизвикателство, свързано с катерене на непознати маршрути, в Гренландия.

Към професионалният планински водач и катерач Кристоф Думарест ще се присъедини един аматьор-приключенец, притежаващ качествата, за да се справи с нелекото предизвикателство да изкачи няколко катерачни маршрути в циркуса „Fox Jaw” („Лисича челюст”).

Кристоф Думарест и кандидатът, който бъде избран да го придружи в Гренландия, ще поемат към приключението си на 1-ви август, а заедно с тях ще заминат и екип фотографи и оператори, които ще проследят изцяло вълнуващия престой на професионалиста и аматьора около огромните скали в „челюстта на лисицата”.

Някои от стените, до които ще се докоснат участниците, не са били изкачвани никога и само стоят кротко в Гренландия, очакващи приключенците на Julbo да открият най-добрите катерачни маршрути по тях.

Абсолютно всеки, който мисли, че притежава необходимите качества, за да се справи с такова предизвикателство, може да кандидатства за участие. Желаещите трябва само да изпратят до Julbo едноминутно видео, показващо катерачните им способности, което е също оригинално и креативно и да се регистрират като попълнят формата тук.

Петима селектирани кандидати ще бъдат поканени за тест-ден в Шамони на 23-и май 2016 г., а най-добре представилият се от тях ще получи възможността да придружи Кристоф Думарест в Гренландия.

Fox Jaw Cirque, Greenland
Снимка: alpinist

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.