360° уикенд прогноза: 26-27 март

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд прогноза: 26-27 март

Температурите в събота (26 март) сутрин ще са отрицателни. Облаци ще има само в Източна България. В този ден ще духа западен вятър със скорост 2-4м/с, а в крайните източни части и по Черноморието то ще бъде от север – 3-6м/с. Облачността следобед в цялата страна ще се увеличи и в Източна България слабо ще превали дъжд, а над 900-1200 м – сняг. Над 1500 метра вятърът ще бъде със скорост 6-8м/с, от северозапад-запад. Вълнението на морето ще е слабо.

В неделя (27 март) сутринта също ще е студено и ще има валежи от сняг в Пирин и Родопите. Ще има нова 3-5 см покривка. Вятърът ще отслабне и във височина и ще е подходящо за ски по високите части. В цялата страна ще има плътна ниска облачност, като след 13-15 часа ще превалява слабо на много места. Вятърът ще бъде със скорост около 1-3м/с с посока от запад и север.

За парапланеризъм ще е подходящо в събота в Западна и Южна България – района на Кюстендил или източните Родопи ще са с най-добри условия. В неделя ще е най-добре за въздушни спортове до обяд. В неделя вечерта ще превалява по-значително и се очаква нова снежна покривка от около 5-8см над 800-1200 м в Западна и Югозападна България. Повече за условията за зимни спортове можете да научите от снежната прогноза на Георги Йорданов.

С парапланер над София. Джулай морниг. Витоша
Снимка: Стефан Илиев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.