„Истината за българската гора“

0


Дата на събитието: 31.03.2016

Сподели

Shares

ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКАТА ГОРА

Двайстото поредно издание на София Филм Фест ще събере отново на едно място в столицата редица заглавия от световното и българско кино. Между 10-и и 31-и март киноманите в София ще могат да се насладят на богата програма от разнообразни ленти.

На 31-и март като част от програмата на феста ще бъде представен филмът „Истината за българската гора”.

Това е филм на режисьорът Патрик Смитьойс, който попада на най-красивите и интересни места в България в стремежа си да открие отговори на въпросите защо потенциалът на българската природа не се използва.

Първоначално Патрик Смитьойс грабва камерата, за да проследи какво се случва с огромния ресурс от плодородни земи, който стои сякаш неизползваем вместо да работи за българската икономика.

По време на пътуването си обаче, той се запознава с хора, които имат разнообразни идеи и решения за проблеми, които ни заобикалят. Запознава се обаче и с проблеми, за които никой не предполага, че съществуват в Европа през 2015 година.

„Нашата природа е един от факторите, които правят България различна от други страни в Европа и някой ден ще разберем, че трябва да наблегнем на това, че сме различни (и по-добри) от останалите.“ – казва режисьорът и приканва всички нас да се присъединим към неговото пътешествие в търсенето на истината за българската природа.

„Истината за българската гора” може да бъде видян от 19:00 часа в „Пространство ДНК”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.