Специални стелки за специални стъпала

0
 

Сподели

Shares

Стъпалата ни са една от основните движещи „сили”, които притежаваме и която буквално ни превежда през приключенията, предизвикателствата, удоволствията и трудностите, веднъж щом се изправим на крака. Затова, накъдето и да сме се запътили, която и да е следващата ни дестинация и с каквото и да сме решили да поемем натам, трябва да първо да се погрижим, че стъпалата ни получават правилното „отношение” и максимален комфорт.

Sidas insoles
Снимка: footpro

Най-важна за стъпалата ни е повърхността, върху която стъпват. Ако тя не е подходяща за нуждите и индивидуалните особености на всяко отделно стъпало и дейността, която се изпълнява, следват болезнени и неприятни проблеми. Затова, за да се погрижим добре за стъпалата си, е необходимо да ги поставим върху добра „основа” или иначе казано – стелки.

Има едно място в София, на което се грижат за стъпалата ни по най-добрия начин като предлагат богат избор от стелки според индивидуалните нужди и ни помагат, за да направим най-правилния избор. Освен това обаче, там могат да ни направят и собствени “custom made” стелки, които да са изцяло съобразени с личните особености на стъпалата ни.

Sidas insoles

Мястото е магазин Boardshop и още с влизането, стъпалата ви ще се почувстват стъпили върху добра основа.

В зависимост от това дали тичате, карате колело, занимавате се със зимни спортове или изпълнявате разнообразни дейности, можете да намерите подходящите стелки за обувките, с които спортувате или се движите в ежедневието.

Sidas insoles

Напълно готовите стелки от марката Sidas, които можете да намерите в Boardshop, са направени така, че са съобразени с движенията, които стъпалото извършва при различните активности. Освен това обаче, те са конструирани по начин, които помага на стъпалото да се справи с най-често срещаните проблеми: болки и натъртвания, мазоли и пришки и студени стъпала. Такива са стелките от серията 3 Feet, които са готови за носене и се предлагат във версии за стъпала с нисък, среден и висок свод, както и за спортовете: бягане, колоездене, ски и сноуборд, трекинг и ходене.

Sidas insoles

Следващият модел стелки, които са подходящи за бягане, колоездене и трекинг са от серията 3D Gel. Те са направени така, че да омекотяват силата, която се прилага върху стъпалата при изброените активности и да осигуряват допълнителна подкрепа на ходилата при продължително натоварване. Освен това абсорбират влагата и са антибактериални, а благодарение на материала, от който са направени, краката биват предпазени от набивания.

Sidas insoles
Снимка: sportingbilly

Специално за скиори, сноубордисти, алпинисти и кънкьори, Sidas създават стелките Winter +. Те са полуготови и могат да бъдат модифицирани спрямо индивидуалните потребности на всеки карач, така че да осигурят максимален комфорт за стъпалото по време на каране и катерене. Стелките Winter + предлагат стабилност на ходилата, докато са в твърди зинмни обувки и предпазват стъпалата от претоварване и деформации. Те осигуряват защита срещу травми и се справят отлично с проблеми като болки и натъртвания. Стелките от серията са създадени специално, за да предпазват стъпалата от измръзване по време на спорт, така че са отлично решение при студени ходила. За състезатели или спортисти използващи по-тесни модели, добро решение е варианта Winter + SLIM, който е по тънък в предната част.

Sidas insoles

Ако обаче искаме стъпалата ни да получат наистина най-добрата грижа и да стъпят върху възможно най-подходящата за потребностите им „основа”, която е напълно съобразена с индивидуалната им анатомия, в Boardshop могат да ни направят персонализирани стелки.

Sidas insoles
Снимка: ellis-brigham

Custom made стелките, с които можем да се сдобием само след няколко минути престой в магазина, са направени по уникалната технология на Sidas, която позволява „снемане” на отпечатък от всяко стъпало и абсолютно точното му пренасянето върху стелки, предназначени отново за конкретна активност.

Sidas insoles
Снимка: tuxer-sporthouse

Стелките, които са направени специално за стъпалата ни, имитират на 100% извивките, формата и особеностите на ходилото. Те могат да имат характеристиките на стелките на Sidas за тичане, колоездене или ски/сноуборд или да бъдат предназначени за повече от една активности. Освен това могат да бъдат с различна дебелина, според потребностите на носещия ги и да притежават допълнителен стабилизатор за петите и задната част на ходилото.

В следващото видео можете да проследите процеса на изливане на персоналните стелки, както го правят и в новия магазин на Boardshop, който се намира в София на адрес бул. “България” 102.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.