360° снежна прогноза: 24-28 март

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята зимна рубрика “360° снежна прогноза”. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

Freeride_bindings_FREE RAIDER 14 – 350 GR_05

В края на март времето навън започна да се мръщи. Ще доведе ли това обаче до нови превалявания от сняг, които да можем да използваме, за да покараме като за последно?

Още в нощта на 24-и март в планинските части над 1900 – 2100 м ще започне да превалява сняг и ще застудява.

В четвъртък в планините над 1400 м валежите от сняг ще продължат, но постепенно ще започнат да спират. Натрупаната нова снежна покривка ще бъде около 10-20 см.

Нови валежи от сняг до началото на уикенда се очакват само в Пирин и Родопите, където ще превалява и в петък и ще има условия за натрупване на покривка от около 10 см. В останалите части от страната ще остане облачно, но преваляванията от сняг в планините ще бъдат незначителни.

В събота започва бавно затопляне на времето и валежите навсякъде постепенно ще спират. Единствено за Западна Стара Планина и Рила се очакват слаби снеговалежи и в неделя вечерта. Те могат да образуват покривка около 4 до 8 см.

За новата седмица се очаква облачно време със слаби превалявания от сняг само по високите части на планините. Не се очаква натрупване на нова значителна покривка от сняг.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.