Младежки фестивал на За Земята

0


Дата на събитието: 26.03.2016

Сподели

Shares

festival_za zemata

Какъв е потенциалът на конопената култура за опазването на природата? Как изкуствените рифове ни помагат да „почистим“ морето? Що е то Транс-атлантическо партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ и защо ме засяга?

Това са само малка част от презентациите, които ще могат да видят и въпросите, на които ще си отговорят всички, които посветят съботния си ден на целодневния фестивал на екологично сдружение „За Земята“. Той започва в 10 сутринта и ще продължи до 10 вечерта в Underground gallery/studio в София.

По време на фестивала ще бъдат представени алтернативни форми на поведение, посветени на опазването на природата в града и извън него. И тази година един от фокусите ще бъде върху решенията, свързани с намаляването на свръхпотреблението. Ще се търсят алтернативи на консуматорството и консуматорското общество. Ще има работилници, презентации, дискусии, примери за “от нищо нещо”, “направи си сам”, “нулеви отпадъци”, “нулев отпечатък”, “живей просто”.

С помощта на друга организация – „Екоцентрик“, и тяхната игра на „КонсУмувай!“ всеки ще може да тръгне по следите на отговорното потребление. СИПИ.еу ще покажат къде нашето желанието да сме потребители с по-малък екологичен отпечатък се среща с разбиране. Те ще споделят новаторската си карта на ресторанти и барове в София, където може да се използват собствени съдове и да се избегнат тези за еднократна употреба.

Друга интересна тема ще бъде компостирането. Как да компостираме и да произвеждаме биохумус ще покажат „Ателие Трион“ и Асоциация за устойчиви практики “Нашия дом”. Ще бъде показано как се прави чиста козметика и нова хартия от стара, “бомби” със семена и други.

festival_za zemata 2

На щанда на „За Земята“ пък ще бъдат показани резултатите и готовите плакати, тениски и торбички от конкурса „Скритият живот на вещите“. Пак там ще разкажат за бъдещи кампании и акции на организацията. „И този път няма да пропуснем да представим темите, които ни вълнуват по един по-творчески начин – като започнем с театър и представлението „Прахоляшка и черното кралство“. Тази година ще имаме и богата филмова програма, разделена на два блока – Ресурси и енергия, и Храни и Земеделие. Очаквайте филми и новите ни анимации, които ще представим за първи път. Традиционно ще завършим с музикална вечер, дует Ша-ша и още приятна музика.“ – добавиха за програмата от „За Земята“.

Младежки фестивал „За Земята“ ще се проведе в събота (26-ти март) в Underground gallery/studio на Сточна гара, ул. Владайска река 4, етаж 4.

festival_za zemiata 3

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.