Да поговорим за велотуризма в България

0


Дата на събитието: 23.03.2016

Сподели

Shares
велотуризъм; колоездене
Снимка: crimealibre.com

Велосипедният транспорт, в града или извън него, е начин на придвижване, който изобилства от ползи. Той осигурява мобилност без значение от възрастта и нивото на приходи, полезен е за здравето, намалява замърсяването, изисква значително по-малко място от моторизирания транспорт. От друга гледна точка велосипедният междуселищен достъп допринася значително за имиджа на туристическите дестинации, особено в селските райони.

Защо този вид транспорт и туризъм е толкова важен, какви са ползите от него и как може да се развива в България са част от темите на конференцията с дискусия, която ще се проведе на 23 март в София. Заглавието на конференцията е „Предизвикателството: Велосипеден туризъм“, а на кръглата маса – „Механизъм за сътрудничество в координирането на велосипедни маршрути в България“. Двете свързани събития са с начален час на 9.30 до 15.00 ч. и ще се проведат в Бест Уестърн Хотел Сити на ул. Стара планина № 6 в София на 23 март 2016.

Участие в конференцията ще вземат представители на Европейска велосипедна федерация, експерти от Сърбия, Хърватска, Румъния и България.

Мястото за провеждане е Бест Уестърн Хотел Сити на ул. Стара планина № 6.

За заявяване на вашето участие е необходимо да се регистрирате. На страницата с линка за регистрация можете да намерите и допълнителна информация и полезни презентации от проведени тематични срещи с институции и организации.

Лице за контакт: Кирил Калоянов – 0883 379 987, kaloyanov@baatbg.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.