360° уикенд прогноза: 19-20 март

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 19-20 март

Този уикенд започва с хладна и ветровита събота.

Вятърът ще идва от северозапад и в ниските части ще се движи със скорост от 4-7 м/с, а в планините над 1500 м – 10-13м/с.

Следобяд в събота ще се заоблачава и в планините – Централна Стара планина, Рила и Пирин може да превали слаб сняг, но съвсем незначително. Вятърът ще е по-силен в Северна България, където ще бъде и по-облачно. Планините на юг ще са по-подходящи за спорт и развлечения.

В неделя вятърът ще бъде отново от северозапад, но ще отслабне до 2-5 м/с. Облачността ще се изнесе на изток, където се очакват слаби превалявания от дъжд. В източните части на страната вятърът ще идва от югозапад и ще се движи с 1-4 м/с.

Максималните температури този уикенд ще са около 10-14 градуса. В неделя обаче, особено в Северна България, ще застудее и температурите ще паднат до около 4-7 градуса. В някои котловини в западната част на страната, са възможни отрицателни температури през сутринта.

Националния шампионат по парапланеризъм, Боровец 2014

Поради силния вятър, който ще се развие над 1500 метра, този уикенд за парапланеризъм ще бъде подходящо само само на места под 800-1000 м.

По Черноморието ще има слабо вълнение в събота, а в неделя малко по значително – 0.6-0.9 м.

А ето и снежната прогноза на Георги Йорданов за периода 19-23 март.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.