Тур до заслон „Спано поле“

0


Дата на събитието: 25.03.2016

Сподели

Shares
Заслон "Спано поле"
Снимка: Заслон „Спано поле“

В края на месец март БАССЕС организира тур до и около заслона „Спано поле” за всички, които обичат планината и са готови за снежни приключения.

Mad Goat Tour ще се проведе в дните от 25-и до 27-и март и желаещите да се включат трябва да се подготвят за голяма доза „пантене” и спускане по атрактивни терени.

Заслон „Спано поле” се намира на 2055 метра надморска височина под югозападните склонове на връх Башлийски чукар, в южните части на циркуса Малко Спано поле.

Записването за Mad Goat Tour ще започне от 17-и март, а желаещите да участват в „разходката” трябва да имат предвид, че в заслона няма ток и не се предлага храна (но има базови условия за приготвяне), затова е необходимо всеки да си осигури добре работещ челник и храна и напитки. Освен това местата за спане, които са отоплени, са точно 14 на брой следователно някои от участниците ще трябва да нощуват в бунгалата до заслона, където няма отопление. Добре е всеки да носи топъл спален чувал.

Ски туринг, панти
Снимка: blogue.tremblant.ca

Записването за тура става като изпратите имейл на адрес lubezen@befsa.com, който да съдържа следното:

– Три имена, възраст;
– Телефон за връзка;
– Притежавате ли лавинен предавател, сонда, лопата;
– Ще се придвижите ли със собствен транспорт и имате ли свободни места в него;
– Имате ли желание евентуално да бъдете настанени за нощуване в бунгало;

Тръгването ще бъде в ранния следобед на 25-и март от София, като се предвижда пристигането в заслона да бъде най-късно в 21:00 часа. За 26-и и 27-и март е предвидено каране в района на „Спано поле”, след което групата се връща в София (27.03). Подробна програма ще бъде изпратена на записалите се.

Туринг
Снимка: america.pink

От БАССЕС предупреждават, че разполагат с ограничен брой лавинни уреди, заради което е добре всеки сам да си осигури такъв. Освен лавинен уред, всеки записал се трябва да носи със себе си:

– Надежден челник;
– Топъл спален чувал;
– Топли дрехи;
– Храна и напитки;

Ако притежавате котки и/или ножове за ски автомати, е добре те също да присъстват в екипировката ви.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.