Бъди добротворец с подкрепата на EVN

0
 

Сподели

Shares

Ако имате идея как да подобрите средата около вас и искате да помогнете за общото благо, значи ви остава само едно – да се спретнете и да превърнете идеите в реалност. Но преди това – първата стъпка в посока успешна реализация е да подсигурите финансиране на проекта си. Един от начините идва от EVN, чиято програма „EVN за България“ осигурява финансиране за общественополезни проекти, обединени от темата Общество и екология.

money-549161_640

Програмата стартира през 2015 г. с 60 доброволчески акции от страна на сътрудници на EVN България и продължава през 2016 г. с подкрепа и финансиране на проекти, целящи подобряване на средата, в която живеем. За да отговорите на изискванията за кандидатстване, е нужно вашата идея-проект да има екологична насоченост, да е достъпна за голям брой хора, да има материален израз и устойчивост във времето, и да е разположена в Югоизточна България.

Темата Общество и екология може да обхваща различни аспекти на обществения живот – опазването на чистотата на въздуха, почвите и биоразнообразието, борбата с климатичните промени, устойчивото управление на отпадъците и водите, като с приоритет ще са проектите, свързани с енергийната ефективност.

light-bulb-1170778_640

Право на кандидидатстване имат юридически лица с нестопанска цел в частна и в обществена полза, пълнолетни физически лица и неформални групи от хора, читалища, училища и детски градини. Срокът за подаване на необходимите документи, които ще намерите тук, е до 19 ч. на 31 март 2016 г. Обявяването на одобрените проекти ще бъде през месец май 2016 г., а срокът за изпълнението им е до 10 ноември 2016 г. Максималната стойност за финансиране на един проект е 15000 лв.

Повече информация за програмата и необходимите документи за кандидатстване ще намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.