Насочи светлина към климата

0


Дата на събитието: 19.03.2016

Сподели

Shares

Изключи осветлението –
Насочи светлина към климата!

Часът на Земята
Снимка: WWF/ Earth Hour

За поредна година България ще се включи в една от най-глобалните кампании за привличане на вниманието към климатичните промени и положителното им повлияване, организирана от WWF.

Тази година Часът на Земята ще се състои на 19-и март. Точно в 20:30 часа светлините на знакови сгради навсякъде по света ще помръкнат, за да хвърлят светлина върху климатичните промени, които настъпват със Земята ни.

Всеки от нас също може да изгаси осветлението в дома си за един час (от 20:30 до 21:30 часа), за да се присъедини към най-големия празник на Земята и за да покаже колко много планетата ни значи за самите нас.

Часът на Земята 2016

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

Тази година WWF призовава всеки, загрижен за климатичните промени, да стане говорител на кампанията чрез своята лична трибуна в лицето на социалните медии. Целта е всеки лично да „светне” приятелите си защо го е грижа за климата. Организаторите призовават всеки, който иска да се включи, да сподели инициативата с хаштаг #ЧасътНаЗемята в социалните мрежи и да запише кратко видео, с което да запали приятелите си също да участват.

На 19-и март в 20:30 часа ще изгаснат и светлините на Народния театър в София. Заповядайте пред театъра заедно с приятелите, семействата и познатите си, за да помогнем заедно на планетата си. Всеки, който може да посвири в тъмното пък, е добре дошъл заедно с инструмента си.

Списание 360° е медиен партньор на „Часът на Земята“. Ние също ще изгасим електричеството, за да помогнем на планетата си.

През март 2016 г. WWF България навършва 10 години. Поводът е подходящ организацията да разкаже за постигнатото и да представи плановете си занапред. Това ще се случва по най-различни начини през цялата година и ще стартира в седмиците преди Часа на Земята. Какви са събитията, с които стартират, научете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.