Витоша X Lines 2016

0
 

Сподели

Shares

За втора поредна година любимата ни Витоша ще е мястото, което ще събере малки и големи любители на планината и карането на ски и сноуборд в необработен терен. Състезанието X Lines 2016 ще се проведе на 11-13 март в района на Лале 2 и местност Резньовете, като теренът ще е разделен на няколко основни зони: зона за големи, зона за деца и юноши и зона за публика.

В състезанието ще може да се включи всеки с необходимата физическа подготовка и скиорски/сноубордистки умения, като единственото условие е да се регистрира предварително онлайн. Участниците ще бъдат разпределени в няколко категории – Мъже и Жени ски, Мъже и Жени сноуборд, Деца и младежи (12-13, 14-15, 16-17). Възрастовите групи при децата ще бъдат определени в деня на състезанието, когато се види какъв е точният брой състезатели и на колко години са. Поради по-богатия опит и умения на част от младежите, няколко от тях на възраст между 16 и 17 години ще могат да участват в състезанието по трасето на големите. Всеки, който има желание да получи уайлд кард, е необходимо да изпрати кратка информация за опита си в извънпистовото каране, в предишни подобни прояви и кратък видео материал, не по-късно от 10.03.

RACE_ZONES

Всеки състезател трябва да разполага с изправна защитна екипировка – каска, маска, гръб протектор и/или раница с твърд гръб и лавинен предавател. На място ще има няколко броя лавинни уреди, предоставени от Stormshop, които ще могат да се ползват от състезателите, но поради ограничения брой, най-добре предварително да се сдобиете с такъв. Уреди се отдават под наем в магазини Стената, Adventure Shop и др. Без значение дали сте се записали предварително или не, трябва да се акредитирате на място в посочените в програмата часове за регистрация в хижа Алеко. Като участник във Витоша X Lines ще може да се възползвате и от промоционална цена на дневната лифт карта за ски зоната в периода на състезанието 11-13.03 на стойност 16лв/ден.

За добрата форма на ските и дъските ще се погрижат от X Rescue – за целта в петък следобед към 17:00 часа, преди техническата конфернция в хижа Алеко, ще бъде отворен импровизиран сервиз, а всички регистрирани състезатели ще могат да се възползват от услугите безплатно. Всички победители от първо до трето място в отделните групи ще получат медали и богат награден фонд, предоставен от спонсорите на събитието.

Витоша X Lines 2016

Програма:
11.03 Петък
9:00 – 12:00 Регистрация /хижа Алеко/
9:00 – 16:30 Оглед на трасетата* и тренировки в ски зоната
17:00 – 19:00 Регистрация /хижа Алеко/
17:00 – X Rescue подготовка на ски и дъски – безплатна за състезатели /хижа Алеко/
19:30 – Техническа конференция и теглене на номера /хижа Алеко/
21:00 – Кино вечер
*Карането в зоната на състезанието е забранено

12.03 Събота
8:00 – 9:00 Регистрация /хижа Алеко/
8:00 – 12:00 Регистрация деца /хижа Алеко/
10:00 – Старт състезание ГОЛЕМИ
12:30 – Опознавателно спускане ДЕЦА /среща на горна станция на Лале 2/
14:00 – Старт състезание ДЕЦА
… – Награждаване* /Финална зона/
*Малко след финала на децата, приблизително около 16:00 часа
21:00 – Парти

13.03 Неделя
Витоша Сноукайт Фест

Витоша X Lines 2016 се провежда с подкрепата на: Столична Община, София 2018, Витоша ски, Ред Бул България, Мотен, Adventure Shop, Drop IN, Скот България, магазини Стената, Animal България, Мидланд, XRescue, минерална вода Банкя, Stormshop, Олимпус България и др.
За допълнителна информация следете събитието във фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.