Изложба „Черноморски портрети“

0


Дата на събитието: 07.03.2016

Сподели

Shares
Рак пустинник, Черно море
Рак пустинник, Черно море/ Снимка: Михаил Заимов

В подводния свят на морето се крият едни от най-удивителните създания на природата. Под повърхността на водата можем да открием едни от най-чудатите, интересни, красиви и странни форми на живот, които населяват планетата ни. Някои от тях се срещат и много близо до нас – в Черно море.

На 7-и март във VIVACOM Art Hall ще бъде открита изложбата „Черноморски портрети”. Тя представя фотографии, направени от пътешественика и изследовател Михаил Заимов, които показват света на миниатюрните морски обитатели на Черно море.

Целта на фотографа е да покаже изобилието на живот, който се „вихри” в заклеймяваното от мнозина като безинтересно море и да популяризира забравените му богатства и история. Чрез морските си „портрети” фотографът ще ни направи част от вълнуващия живот на малки черноморски създания като звездоброец, морски паун и конска актиния и ще ни потопи в свят, който сякаш е част от друга планета.

Изложбата ще бъде открита в 18:30 часа и може да бъде разгледана до 20-и март.

На 12-и март от 10:30 часа, пък ще бъде проведена специална интерактивна лекция за деца над 4-годишна възраст на тема „Животът в Черно море”. По време на нея Михаил Заимов ще разкаже за богатството на живот в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим.

Скарида, Черно море
Скарида, Черно море/Снимка: Михаил Заимов

VIVACOM Art Hall се намира на ул. Гурко № 4.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.