360° снежна прогноза: 3-11 март

0
 

Сподели

Shares

360mag продължава своята зимна рубрика „360° снежна прогноза“. Тя е съвместна заедно с метеоролога Георги Йорданов, който изготвя и уикенд прогнозите за времето, които публикуваме всяка седмица. Благодарение на новата рубрика и уменията на Георги да прогнозира времето, ще можете през целия сезон да разбирате дали и къде се очакват снеговалежи в страната и да сте винаги подготвени за поредното каране в снежната планина.

Снимка: Виктор Троянов
Първо място в категория “Freeride skiing” в международния фотоконкурс организиран от The North Face. Снимка: Виктор Троянов

За съжаление на всички скиори и бордисти, сцени като тази от горната снимка ще е трудно да видим скоро в България.

Снегът, който всички чакахме за празниците, ще го има, но ще бъде в доста по-малко количество отколкото ни се иска и само в планините.

На 3-ти срещу 4-ти март ще се образуват около 5-10 см снежна покривка в планините в Западна България. Най-много ще има в Осоговската планина и Пирин – там ще достигне до 15 см.

На 4-ти март през деня валежите ще намаляват като интензивност, но през целия ден с прекъсване ще прехвърча сняг в планините.

В петък валежите ще спират навсякъде и вятърът ще става топъл югозападен и отново ще започне снеготопене чак до вторник (8-ми март), когато се очаква следващият студен фронт с валежи от сняг в планините.

На 9-и март температурите ще се понижат и сняг ще вали над 1500-1900 метра. Валежите ще спират на 11 март и имайки предвид дългосрочността на прогнозата, може да имаме 10-20 см нов сняг.

Очаквайте следващата снежна прогноза на 360mag скоро, както и уикенд прогнозите на Георги Йорданов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.