Скейтборд финалите на X Games

0
 

Сподели

Shares
X Games Skateboarding Oslo, Nyjah Huston
X Games Skateboarding Oslo, Nyjah Huston

Атлетът на Monster Energy – Найджа Хюстън, стана големият победител от стрийт скейтборд състезанието, част от X Games, което се проведе в Осло, Норвегия.

Това е десетият медал от зрелищните игри за 21-годишния Хюстън. В оспорвани финали той успя да победи Шейн О’Нийл (също атлет на Monster), за когото спечеленото сребро е първи медал от X Games.

X Games Skateboarding Осло
X Games Skateboarding Осло, Найджа Хюстън
XGames Skateboarding in Oslo, Nyjah Huston
Найджа Хюстън, финал на X Games, Осло

Във финалната сесия, в която всеки скейтбордист можеше да използва целия си арсенал от умения и въображение, за да спечели, един срещу друг се изправиха шестима от най-добрите скейтъри в света. Трасето беше изградено от рейлове, рампи, пайпове, два сета стълби и други интересни уреди като пирамида от тухли и реплика на уличен спот от Осло и предполагаше високи технически умения и креативност в изпълнение на линиите.

XGames Skateboarding in Oslo

След като спечели златото, Найджа Хюстън каза: „Толкова съм развълнуван. Това състезание беше изключително предизвикателно. Всички се раздадоха толкова здраво и направиха състезанието много трудно за мен. Първият рън на Шейн беше ненормален. Поздравления на всички, бяха разбиващи.”

XGames Skateboarding in Oslo, Nyjah Huston
Найджа Хюстън, X Games, Осло

Найджа Хюстън прави своя дебют на X Games, когато е едва на 11 години, с което става най-младият атлет, участвал на състезанието изобщо. 10-и медал от „лудите” игри, тазгодишното злато е и седмо такова за атлета. Със седем златни медала от X Games, Хюстън е скейтбордиста с най-много първи отличия от състезанието.

X Games Skateboarding in Oslo
Шейн Онийл и Найджа Хюсtyn, X Games, Осло

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.