Лиса Смит – преследвачката на мечти

0
 

Сподели

Shares

Тя описва себе си като „смирен воин”. Медитира, за да поддържа духа си в кондиция за големите предизвикателства, пред които изправя тялото си. Вдъхновява хиляди хора всеки ден, помага и дарява. Тя е ултрабегач. От онези, които сякаш никога не спират. От онези, които правят всичко възможно, за да продължат да бягат и бягат, за да направят всичко останало възможно.

Лиса Смит казва, че бягането е нейната дрога. Това е нещото, което я кара да се чувства жива и „просто по-добре”. Когато бяга, Лиса казва, че се чувства повече себе си.

Lisa Smith
Лиса Смит/ Снимка: marathontrainingacademy

Тя е една от най-вдъхновяващите личности в света на бягането, а и не само. Участвала е в неизброим брой маратони и редица ултрамаратони, а някои от постиженията й са феноменални. Бяга за различни благотворителни каузи, а заедно със съпруга си създава организацията „Преследвачи на мечти“ (DreamChasers).

Lisa Smith

Сред най-впечатляващите постижения на американката се нареждат 9 участия в ултрамаратона Badwater (считан за един от най-трудните изобщо, заради ужасяващата топлина и дължина от 217 км, завършващи с изкачване на връх Уитни), от които бегачката има две победи. През 2014 г. пък, Лиса пробягва цялото трасе на Badwater четири пъти (преминава финалната линия два пъти) последователно като част от кампанията Badwater4GoodWater, която набира средства за осигуряване на чиста питейна вода за хора, които нямат достъп до такава.

Освен Badwater – маратонът в Долината на смъртта, Лиса е печелила и друго горещо бягане – Marathon den Sables, който се провежда в пустинята Сахара. Бегачката е и рекордьорка на САЩ за най-дълги разстояния, пробягани във всеки един от 50-те щати на страната за най-кратко време. През 2010 г. тя пробягва по 80 км във всеки щат за 62 дни.

ВИЖ ОЩЕ: Интервю с Лиса Смит – бегачката на дълги растояния

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.