360° уикенд прогноза: 27-28 февруари

0
 

Сподели

Shares
Фотограф: Виктор Троянов
Фотограф: Виктор Троянов

Почивните дни ще започнат със слаби западни ветрове и слаби валежи в Западна България и по Черноморието. В събота след обяд валежите ще спират. Максималните температури ще са 8-12 градуса, а над 2000 метра ще бъдат отрицателни и там ще вали слаб сняг. В планините ще бъде облачно и мъгливо. Там по високите части през целия съботен ден ще превалява слаб сняг и ще образува незначителна нова покривка.

В неделя ще продължи затоплянето и над 2000 метра ще се усили южният вятър до 8-10m/s. Ще остане облачно над повечето планини и температурите и там ще се повишават с максимални такива на 2000 м +2/+3 градуса.

Ниската облачност ще се премества на изток и по Черноморието ще остане облачно, но без валежи целият ден. Вятърът при земята ще бъде от изток-югоизток 2-4m/s. Вълнението на морето и двата дни ще е незначително.

В неделя Стара планина ще е подходяща за туризъм и парапланеризъм поради липсата на сняг и слабите югоизточни ветрове, а в другите високи планини отново ще се активизира снеготопенето под 2500 метра надморска височина.

360° уикенд прогноза: 27-28 февруари

Снежна прогноза на Георги Йорданов за периода 25 февруари – 3 март

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.